Geen winst voor de uitploegen in Topdivisie B (v)

VoV, 20-10-2024. 8:33 uur. In de Topdivisie B bij de dames kon geen enkele uitploeg de winst mee huiswaarts nemen. Vijf keer bleef de winst bij de gastteams, twee keer met 3-0, twee keer met 3-1 en één keer met 3-2. Door deze uitslagen is er al een duidelijke splitsing tussen de top 4 en de rest van de ranglijst. Het verschil na drie wedstrijden bedraag al 5 punten tussen de nummer vier en de nummer vijf.

De 3-0 zeges kwamen op naam van de VCN-teams. VCN Dames1 won via ruime setstanden van het bezoekende Spaarnestad. Met 25-14, 25-16 en 25-19 hielden ze de gasten drie keer onder de twintig punten. VCN Dames3 deed daar tegen Volley Tilburg maar weinig voor onder. Ook zij bleven hun bezoekers ruim voor met 25-11, 25-19 en 25-12, waarbij de verschillen in de eerste en laatste set wel heel erg ruim waren.

De 3-1 zeges kwamen op naam van VIVES en Ledûb, twee teams die na gisteren ook nog ongeslagen zijn. Next Volley kon bij VIVES de derde set met 21-25 voor zich beslissen, Armixtos kwam in Budel in de derde set met 23-25 als eerste aan de finish.

VIVES won de eerste set overtuigend met 25-18, maar moest in de andere twee gewonnen sets lang knokken voor de setwinst. Uiteindelijk slaagden ze erin met twee keer 25-23. Ledûb kende tegen Armixtos in de gewonnen sets minder problemen. Met 25-22, 25-13 en 25-20 bleven ze ruim tot redelijk ruim aan de goede kant van de score.

US Dames2 won met 3-2 van PDK, dat met 24-26 in de eerste set een 0-1 voorsprong nam. De tweede en de derde set waren met 25-19 en 25-16 overtuigend voor de dames uit Amsterdam, waarbij ze in de derde set een 8-1 voorsprong via 21-10 naar de setwinst tilden. In de tweede konden ze na 14-13 het verschil maken. PDK dwong met 23-25 de tiebreak af, die ze met 15-13 aan de thuisploeg moesten laten.