0-3 zeges Inter Rijswijk en Volley Tilburg in Topdivisie B (m)

VoV, 20-10-2024. 8:45 uur. Inter Rijswijk en Volley Tilburg hebben gisteren met hun  0-3 zeges bij RVV en VC Polaris goede zakengedaan in de stand. Pegasus en Compaen moesten een 3-1 nederlaag incasseren bij hun bezoek aan VC Limax H2 en Next Volley. En Spaarnestad nam een 1-3 zege mee bij Gemini-Kangeroes.

Inter Rijswijk kon in de eerste en derde set bij RVV in Katwijk net aan de goede kant van de score blijven, beide sets pakten ze met 23-25. In de tweede was het verschil met 20-25 een stukje ruimer.

Volley Tilburg kwam zonder kleerscheuren bij VC Polaris uit de strijd. Met 18-25, 22-25 en 21-25 zorgden ze ervoor dat Polaris nog steeds zonder zege is en als hekkensluier de laatste plaats in de ranglijst blijft behouden.

De tot gisteren ongeslagen koploper Pegasus leed bij VC Limax H2 een 3-1 nederlaag. Het begin was goed voor de ploeg uit Nijmegen via een 20-25 zege in de eerste set, daarna was VC Limax H2 twee keer nipt sterker. Nipt omdat de tweede en derde set met 27-25 en 25-23 naar hen gingen. In de vierde set was het verschil met 7 punten (25-18) een stuk duidelijker.

Compaen ging in de eerste set bij Next Volley heel hard onderuit. Met 25-9 hadden ze maar heel weinig in te brengen. Het herstel in de tweede set was knap, alsof er niets gebeurd was bleven ze daarin met 22-25 aan de winnende kant van de score. Blijkbaar was dat een wake up call voor de thuisploeg, een teken dat het allemaal niet zo makkelijk zou gaan als mocht worden verwacht na de eerste set. Ze deden er dan ook na de 1-1 in sets een schepje bovenop en pakten de winst met 25-15 en 25-19.

Spaarnestad nam een 1-3 zege mee bij Gemini-Kangeroes. Na de 0-2 kon de thuisploeg met 25-20 de wedstrijd in leven houden, daar slaagden ze niet in via de vierde set. Die ging met 15-25 naar de bezoekers, die de eerste twee sets met 23-25 en 18-25 hadden gewonnen.