ZVH Heren2 laat kansen op winst liggen

VoV, 20-10-2024. 15:00 uur. Het tweede herenteam van Zevenhuizen speelden in eigen zaal tegen het team van DIOS uit Dinxperlo, dit ervaren team staat met twee punten meer op de ranglijst. Door het sterke spel van de afgelopen wedstrijd ging ZVH vol vertrouwen beginnen aan de wedstrijd. DIOS  wist op het eind te voorkomen dat er werd verloren en kon na een spannende strijd via de setstanden 26-24, 25-21, 20-25, 17-25 en 19-21 de strijd met 2-3 te beslissen.

Trainer/coach Ed Bontrop kon weer over de gehele selectie beschikken en bracht het volgende zevental binnen de lijnen: Jens Everaart, Julian Perdijk,  Jake Anfiloff, Ries Visser, Emanuel van Rangelrooij, Luca van Hal en libero Kyan Merkus.

De Zevenhuizense heren begonnen goed aan de set maar konden niet verhoeden dat DIOS snel op een 4-7 voorsprong kwam door hun sterke aanvallen. Na de door coach Ed Bontrop genomen time-out wist Ries Visser met zijn blok de serve terug te halen en kon Zevenhuizen met Jake Anfiloff aan de service op gelijke hoogte (8-8) komen, Het ging tot10-10 gelijk op en met Luca van Hal aan de serve lijn kon Zevenhuizen een voorsprong nemen en nam DIOS bij13-10 een time-out.

Er ontstond een gelijk opgaande strijd, waarbij de beide teams niets voor elkaar onderdeden. Bij 21-21 kwam Elwin Oskam in het veld voor Jens Everaart maar werd bij 22-22 weer naar de kant gehaald. In deze eindfase wisten de middenmannen Julian Perdijk en Ries Visser telkens de aansluiting bewerkstelligen. Uiteindelijk wist Jens Everaart de beslissende punten te scoren en nam Zevenhuize deze set met 26-24 in hun bezit.

Met dezelfde opstelling ging Zevenhuizen van start in de tweede set, gesteund door de winst van de eerste set werd gelijk het initiatief genomen en wisten de Zevenhuizense heren zowel blokkerend als aanvallend goed te scoren en moest DIOS bij 8-5 hun eerste time-out nemen. Dit had niet het gewenste effect en Zevenhuizen verslapte niet en had in Jake Anfiloff een sterke aanvaller en met de midden aanval erbij werd bij 14-7 de laatste time-out door DIOS genomen,

Ondanks het sterke verdedigende werd van libero Kyan Merkus werd het heel spannend. Langzaam wisten de gasten terug te komen en in de eindfase werd het nog spannend bij 24-20 werd door Ed Bontrop een time-out genomen, maar dit niet zorgen dat de set afgelopen zou worden. Bij 24-21 kwam Elwin Oskam binnen de lijnen voor Luca van Hal en hij wist het beslissende punt slaan en Zevenhuizen kwam door de 25-21 winst op een 2-0 voorsprong.

In de derde set kwamen Jeroen Dijksman en Marc Prosman binnen de lijnen. Ook nu kon Zevenhuizen door een sterke blokkering een voorsprong opbouwen, bij 13-10 nam DIOS een time-out en wisten daarna meer in hun spel komen. Zevenhuizen wist tot 20-18 een voorsprong te houden, daarna wist DIOS met een sterke service, blokkering en aanval de achterstand geheel om te buigen naar een 20-25 setwinst.

In dezelfde samenstelling werd aan de vierde set begonnen. DIOS ging gelijk goed van start en zette Zevenhuizen onder druk. Namen gelijk een voorsprong die zij niet mee uit handen zouden geven. Ondanks de genomen time-out kon Zevenhuizen niet echt in de wedstrijd terugkomen en bij 10-14 nam Damian Lustig de positie van Ries Visser over. Zevenhuizen wist wat terug te doen, maar er werd geforceerd gespeeld, waardoor de gewenste punten niet kwamen. Uiteindelijk wist DIOS met 17-25 de set winnend af te sluiten en daarmee een beslissende vijfde set af te dwingen.

Zevenhuizen trad in de vijfde set aan met Marc Prosman, Jeroen Dijksman, Ries Visser, Luca van Hal, Jens Everaart, Julian Perdijk en Kyan Merkus. Een spannende strijd werd door het publiek gezien. Nadat van kant gewisseld was, viel bij 6-8 Marc Prosman uit een verzwikte enkel en kwam Jake Anfiloff binnen de lijnen.

Zevenhuizen wist bij 14-13 voor het eerste op matchpoint te komen en dit werd vijf keer herhaald. Doordat de Zevenhuizense heren in die fase telkens te geforceerd speelden kon het beslissende punt niet gescoord worden. DIOS wist met hun ervaring dit regelmatig weg te werken. Uiteindelijk floot de scheidsrechter de set af, na een technische fout en kon DIOS met 19-21 deze set winnen en ging DIOS naar huis met de 3-2 winst.

Voor de Zevenhuizense heren staan in november alleen uitwedstrijden op het programma en zijn 7 december pas weer in Swanla te zien. Zaterdag 9 november spelen de heren om 19.15 uur in Amsterdam tegen het eerste team van VV Amsterdam.

gh @ VoV, verslag van Steef van Duin, ZVH. Foto Arjan Oskam.