ZVH Dames1 tegen Zovoc afgebroken

VoV, 20-10-2024. 15:13 uur. Villa Dorrestein ZVH was het Zoetermeerse Zovoc de tegenstander van de Zevenhuizense dames. Zovoc staat achter Villa Dorrestein op de ranglijst en zou een tegenstander zijn waar een positief resultaat mogelijk is. Echter na een zware strijd werd de wedstrijd in de tweede set bij 17-15 afgebroken wegens de gladheid van de vloer en het niet verantwoord was om door te spelen. De kans op blessures was te groot.

Trainer/coach Martin Rutten en assistent Michelle van der Knaap – Bijl brachten in de eerste set de volgende opstelling in het veld: Demi van Es, Jasmijn Stok, Eden Wensveen, Vera Bruggeman, Julia Zwinkels, Larissa Lustig en libero Dorothée Kamerman,

De Zevenhuizense dames namen vanaf het begin het initiatief en wiste n gelijk een voorsprong te nemen, waardoor bij 8-6 Zovoc een time-out nam. Dit had effect en Zovoc kwam langzaam dichterbij. Na 12-12 kwam Demi van Es aan de opslaglijn en wist met haar serve de verdediging van Zovoc onder druk zetten en werd er weer een voorsprong opgebouwd. Zovoc kwam terug en kwam weer op gelijke hoogte bij 18-18 werd door coach Martin Rutten de eerste time-out genomen.

Dit had niet het resultaat wat moest komen en bij 19-20 werd een dubbele wissel uitgevoerd, in het veld kwamen Marlies Nobel en Izzy van Spengen voor Vera Bruggeman en Demi van Es. In deze opstelling werd een 24-23 set point gecreëerd, maar kon niet verzilverd worden. Bij 24-25 werd de dubbele wissel teruggedraaid, maar dit kon niet voorkomen dat Zovoc deze set met 24-26 binnenhaalde,

Met dezelfde opstelling werd de tweede set aangevangen en nu ging Villa Dorrestein als een speer van start en kon een 5-0 voorsprong nemen, Zovoc nam een time-out bij deze stand en kon op gepaste afstand de Zevenhuizense dames volgen. Na veel dweilwerk wisten de Zoetermeerse dames steeds dichterbij te komen en nam Zevenhuizen bij 16-15 de laatste time-out. Villa Dorrestein pakte de serve weer terug en na beraad werd deze set bij 17-15 door de scheidsrechters afgebroken vanwege het vocht op de vloer.

Voor Villa Dorrestein zal deze wedstrijd later in het seizoen opnieuw gespeeld worden en naar verwachting zal waarschijnlijk op een doordeweekse avond gespeeld gaan worden.

Voor de Zevenhuizense dames staat zaterdag 9 november de uitwedstrijd in Den Dungen op het programma tegen het team van Donki Sjot, de huidige koploper van de Tweede Divisie.

gh @ VoV, verslag van Steef van Duin, ZVH. Foto Carla van Es.