Volley Tilburg D1 hard onderuit tegen ervaren VCN D3

VoV, 20-10-2024. 18:48 uur. Het zat, door verschillende omstandigheden, de afgelopen week in de voorbereidingen al niet mee. En als je dan ook nog eens een tegenstander treft met een karrenvracht aan eredivisie-ervaring, dan is een nederlaag wel uit te leggen. Al viel de 3-0 zeperd van Volley Tilburg D1 in Capelle aan den IJssel tegen VCN D3 wel heel groot uit.

“Het team was zichzelf niet deze wedstrijd. De ploeg speelde te gelaten en begon te timide aan de wedstrijd”, blikt coach Jacqueline Koppers na afloop uit.

Koppers had in de eerste set binnen de kortste keren haar twee time-outs opgesnoept. Bij een 6-2 en 14-6 achterstand was het nodig de ploeg wakker te schudden. Maar het sorteerde niet het gewenste resultaat. In minder dan een kwartier stond er een pijnlijke 25-11 op het scorebord.

In set twee ging het beter, al was er ook nu bij 9-5 een Tilburgse time-out nodig. De Brabantsen knokten zich knap terug tot 14-14. De opleving was echter van korte duur. Via 21-16 ging met 25-19 de winst wederom naar VCN D3.

De derde, en na snel bleek laatste, set kende hetzelfde scoreverloop als de eerste: een snelle achterstand, die groter en groter werd: 25-12.

“De tegenstander was erg goed. Een heel geroutineerd team, met veel ervaring”, gaf Koppers de credits aan VCN D3, dat door de zege ongeslagen blijft in de Topdivisie B.

Ondanks de nederlaag zag Koppers nog wel een lichtpuntje: spelverdeelster Aukje van Loon. “Zij stond het spel goed te verdelen. Maar helaas konden we dit niet omzetten in de wedstrijd.”

Volley Tilburg is na drie wedstrijden nog puntloos. Verzachtende omstandigheid is dat de ploeg tot nu toe drie tegenstanders uit de top vier heeft gehad. Teams die tot nu toe alle wedstrijden met dikke cijfers winnen. Daar komt over ruim twee weken VCN D1 nog bij. Dat team staat zonder setverlies aan kop van de Topdivisie B. Pas daarna komen duels waarin de investeringen van de afgelopen weken wellicht in klinkende munt kunnen worden omgezet. Hoop doet leven, zeggen ze dan.

gh @ VoV, verslag en foto via PR Volley Tilburg D1.