Vizier op volleybal

 

Derde zege AVV Keistad D1 in Superdivisie

VoV, 21-10-2024. 6:08 uur. Op zaterdag 19 oktober speelde ITC Groep/AVV Keistad Dames 1 hun tweede thuiswedstrijd van het seizoen in de Superdivisie tegen Voltena Dames 1, dat vorig seizoen nog in de eredivisie uitkwam. Voltena heeft dit seizoen twee nieuwe speelsters, terwijl Keistad na een aantal vertrekkende speelsters ook moest werven en bouwen, onder leiding van Ali Moghadassian.

AVV Keistad begon de wedstrijd sterk en bouwde snel een ruime voorsprong op. Voltena maakte enkele mooie punten, maar kon de druk niet aan en verloor de eerste set overtuigend met 25-16. De tweede set verliep vergelijkbaar; Keistad breidde de voorsprong nog verder uit en won met 25-14.

De derde set was spannender. Beide teams waren aan elkaar gewaagd, en Voltena wist zelfs een voorsprong te nemen door sterke middenaanvallen. Echter, Keistad herpakte zich en won de set uiteindelijk met 25-22, waarmee ze de wedstrijd met 3-0 wisten te winnen.

Met deze overwinning staat het nieuwe Keistad-team momenteel op de tweede plaats in de ranglijst, met nog een wedstrijd te spelen. Een interessant feitje: de nieuwe spelverdeelster van Keistad kwam de afgelopen twee seizoenen uit voor Voltena en speelde dus tegen haar oude teamgenoten.

Al met al was het een geweldige start van de Superdivisie, en het belooft een spannend seizoen te worden met veel vijfsetters tot nu toe.

gh @ VoV, verslag van en foto via Saskia Faber, AVV Keistad Dames1.