Volley Meerkerk D1 doet zichzelf tekort

VoV, 21-10-2024. 11:45 uur. Zaterdag 19 oktober kwam Kalinko vanuit Scheveningen naar Meerkerk gereden. Kalinko had tot nu toe slechts één wedstrijdpunt laten liggen terwijl wij tot nu nog maar één punt hebben behaald. Op voorhand wisten we dus dat het niet makkelijk zou worden, maar na een week hard trainen stonden we gemotiveerd in het veld om toch een goed resultaat te behalen.

De eerste set leek dat ook te lukken, we begonnen sterk en tot 16-16 ging het gelijk op. De servicedruk die wij brachten was sterker dan de afgelopen twee wedstrijden en dat bleek te werken. Ook onze eigen passing was stabieler en daardoor kon Kim het spel goed verdelen. We kwamen 20-17 voor en kwamen zelfs twee keer op setpoint (24-23 en 25-24), maar we beloonden onszelf nog niet. Kalinko maakte het vooral door hun ervaring af op 26-28.

In de set die volgde ging het tot 7-7 gelijk op, maar keken we na twee lastige serveseries tegen een vrij forse achterstand aan. Iedereen ging een beetje mee in de dalende trend en daardoor verloren we de set met 16-25.

In de derde set kwam de energie en de spirit van de eerste set terug. Het ging net zoals de vorige set tot 7-7 gelijk op, maar daarna kwamen wij telkens op een kleine voorsprong. We scoorden deze wedstrijd meer richting de lijnen en wisselden af in de aanval. Op 16-12 begon Kalinko de ballen er nog wat harder diagonaal in te slaan. Noesja werkte keihard om de ballen eruit te duiken en wij werkten daarna weer hard om alle zweetvlekken te poetsen, teamwork. Kalinko vocht zich terug tot 20-20, onze coach probeerde door een time-out ons weer op weg te helpen, maar dat lukte niet. We verloren de set met 21-25.

In de laatste set stond we te snel met 10-20 achter. We bleven vechten, maar kwamen niet verder dan 17 punten. We verloren helaas weer met 0-4.

Na drie wedstrijden staan we met één punt onderaan en dat lijkt erger dan het is. We zijn een team met een aantal nieuwe en jonge speelsters, daardoor missen we soms nog wat vastigheid en ervaring. Het gaat elke week weer beter en we hoeven ons zeker niet te schamen, we hebben verloren van de huidige top drie. Zaterdag 9 november om 18:45 uur spelen we uit tegen Hajraa in Eindhoven, de huidige nummer vier, dat wordt dan weer een hele uitdaging. Hopelijk tot dan!

gh @ VoV. Verslag van Ramona Overdijk, Volley Meerkerk D1.