Vizier op volleybal

 

Sudosa-Desto D2 weet nog steeds niet te winnen

VoV, 21-10-2024. 17:44 uur. Afgelopen zaterdag speelden wij onze 2e thuiswedstrijd, dit keer tegen Pegasus D1 uit Nijmegen. Het was een belangrijke wedstrijd voor beide ploegen aangezien we allebei nog geen wedstrijd hadden gewonnen.

Wij startten de eerste set met Beau de Vries, Djunga Reijs, Rianne Vogt, Tara van der Sluis, Ellen Jansen, Eline Geerts en libero Aimée Hamming.

De eerste set begon met een valse start, volgens de scheidsrechter mogen we niet schermen in de superdivisie, dus ging de service naar Pegasus. Hierna zijn we extra gemotiveerd om goed te starten.  We gaan mooi gelijk op, waarbij er veel lange rally’s zijn en waar we laten zien goed aan elkaar gewaagd te zijn.

Rond de achttien punten weet Pegasus een gat te slaan, Niels neemt een time-out om ons weer scherp het veld in te laten gaan. We komen heel goed terug, maar helaas trok Pegasus de set naar zich toe met als laatste punt een ace op een stand van 24-26.

Nu we de eerste set hadden verloren, konden we nog steeds de volle buit qua punten halen, dus koppen omhoog en door naar de tweede set. We begonnen met dezelfde opstelling als set 1. Aan het begin van de set komen we door te veel eigen fouten al gauw op een 5-1 achterstand. We werden naar de kant gehaald door Niels en Cindy, dit is niet hoe we deze set wilden starten.

Door onze eigen foutenlast is het moeilijk om de punten weer bij te trekken, maar door een goede serviceserie van Beau komen we weer goed bij. Toch lopen we erg achter de feiten aan en door persoonlijke fouten en het niet snel genoeg tot scoren komen, nam Pegasus de leiding in de wedstrijd en won deze set met 20-25.

In de derde set was het hetzelfde verhaal als in set 2. We haalden niet goed genoeg ons eigen niveau en hierdoor kwam Pegasus goed in hun flow en won Pegasus ook set 3 met 21-25. Heel erg zonde, want dit betekent nog steeds geen winst in de reguliere competitie.

Volgend weekend staat het bekerprogramma op de planning. In onze eigen hal spelen we tegen Guts&Gusto Donitas D1 en tegen Betech Olhaco D1. In beide teams hebben we genoeg bekenden zitten, dus het zullen leuke wedstrijden worden. De eerste wedstrijd spelen we om 14:30 uur en iedereen is van harte welkom om ons te komen aanmoedigen!

gh @ VoV, verslag van Tara van der Sluis, Sudosa-Desto D2. Foto Jan van den Noort.