Stuttgart wint topper van Schwerin, Jasper 2de in Polen

VoV, 22-10-2024. 7:00 uur. De klassieke topper in de Duitse Bundesliga bij het damesvolleybal tussen MTV Stuttgart en SC Schwerin is in een 3-2 zege voor Stuttgart geëindigd. Schwerin kon een 2-0 achterstand in sets (20, 17) ongedaan maken (23, 15) maar trok daarna in de tiebreak aan het kortste eind. Met ruim verschil (15-8)

Elles Dambrink (foto) werd bij de gasten MVP mede door haar totale score van 25 punten, haar collega’s Fleur Savelkoel en Britte Stuut kwamen tot geen scores bij een invalbeurt (Britte) en 4 punten bij 3 sets in de basis en een invalbeurt (Fleur)

Bij Stuttgart kwam libero Florien Reesink niet in actie, Jolien Knollema begon 4 sets in de starting seven en viel in de tiebreak in. Ze scoorde 14 keer. Schwerin had de hogere foutenlast (28 om 36), beide teams scoorden evenveel eigen punten.  (67)

De Ladies in Black uit Aachen leden op eigen veld een 1-3 nederlaag tegen VC Wiesbaden. Na de 29-27 winst in de eerste set kreeg de thuisploeg in de volgende sets nog 16, 21, en 17 punten mee.

Nicole van de Vosse werd met 17 punten topscorer bij Aachen, Susan Schut kwam tot 14 treffers en spelverdeelster Hyke Lyklema liet er 3 noteren. Met een 6.4 kreeg ze wel het hoogste rapportcijfer van haar team.

Jette Kuipers, ze scoorde 16 keer, verloor met VfB Suhl met 3-2 uit bij SC Potsdam. De eerste drie sets waren de teams aan elkaar gewaagd met setstanden 25-23, 25-27 en 22-25, dan kantelde het voordeel ruim naar de thuisploeg die via 25-16 en 15-12 de winst in eigen huis hield. De hogere eigen score van Suhl (82 om 85) werd door de foutenlast (18 om 30) volledig ongedaan gemaakt.

SC Dresden is met 4-12 koploper in Duitsland, Stuttgart is met 4-11 tweede.

Bij de mannen in de Bundesliga verloor Düren van Siebe Korenblek met 0-3 (17, 23, 12) van BR Volleys Berlin. Korenblek stond 1 set in de basis, hij scoorde niet.

In de Poolse Tauron Liga bij de dames won Rzeszow van Marrit Jasper de uitwedstrijd tegen Bydgorszcz met 0-3. De thuisploeg bleef met 14, 16 en 18 punten ruim verwijderd van de twintig puntengrens. Marrit Jasper liet 9 punten noteren. Haar team staat met 10 punten uit 4 wedstrijden tweede, koploper is Budowlani Lodz met 12 punten uit 4 duels.

Bij de mannen in Polen leed Trefl Gdansk van Gijs Jorna een 1-3 nederlaag op eigen veld tegen Stal Nysa. De eerste set ging met 25-22 naar de thuisploeg, daarna pakten de gasten met 21-25, 16-25 en nogmaals 21-25 de winst. Jorna had in de eerste twee sets invalbeurten, daarna begon hij in de basis. Hij scoorde 3 keer.

LUK Lublin van Bennie Tuinsta won met 0-3 bij Katowice via 23-25, 20-25 en 16-25. Tuinstra droeg 10 punten bij aan de eigen score.

LUK Lublin staat tweede in de stand (7-19), Gdansk is de nummer 11 met 7-8.