Veel Nederlandse scores in België, Laura Jansen koploper in Frankrijk.

VoV, 22-10-2024. 7:14 uur. In de Belgische eredivisie bij de dames waren er opnieuw weer heel veel punten, die door Nederlandse speelsters werden gescoord. Bij VC Geel vs. Tchalou kreeg Anlène van der Meer er 22 achter haar naam bij de met 0-3 (15, 15, 13) gewonnen uitwedstrijd.

Veel meer Nederlandse scores waren er bij VDK Gent tegen Asterix Avo, maar met zes landgenotes binnen de lijnen kon dat ook bijna niet anders. Asterix won met 0-3 via 20-25, 24-26 en 21-25. Totaal waren er 51 Nederlandse punten te noteren te verdelen in 8 voor Dagmar Boom, 6 voor Noa de Vos en 6 voor Fleur Meinders. Alle drie voor de thuisploeg. En 16 voor Iris Vos, 9 voor Demi Korevaar en 6 voor Laura Overwater. Deze laatste drie dames scoorden voor Asterix.

Roeselare van mid Lynn Blenckers en libero Ruth Zijlstra won met 0-3 (21, 23, 14) bij Antwerpen. Lynn Blenckers scoorde 7 keer, Ruth Zijlstra kwam niet in actie.

Charleroi won met 3-2 van VC Oudegem, waarvoor Annick Meijers 15 keer scoorde. Haar ploeg kwam met 1-2 in sets voor maar verloor daarna de vierde set met 25-18 en de vijfde met 15-10.

En verder won Noorderkempen met 3-1 van Michelbeke. Daar was geen NL-inbreng.

Alle teams speelden 4 wedstrijden. Tchalou gaat met 12 punten aan de leiding, dan volgt Charleroi met 11 punten. Roeselare en Asterix Avo hebben er 9, Michelbeke staat op 6. VDK Gent en VC Oudegem staan op 5, Antwerpen op 3 en Noorderkempen en VC Geel zijn nog puntloos.

Bij de mannen speelden Maaseik en Roeselare nu voor de competitie tegen elkaar nadat ze dat eerder ook voor de beker hadden gedaan. Roeselare won opnieuw, nu met 0-3 via 17-25, 17-25 en 21-25. Jasper Wijkstra had 2 invalbeurten bij Roeselare.

Waremme van Robin Overbeeke won met 2-3 bij Menen via 22-25 in de vierde en 11-15 in de vijfde set na een 2-1 achterstand in sets. Overbeeke scoorde 18 keer.

Achel won met 3-1 van Gent, dat de derde set met 20-25 voor zich besliste maar de andere drie met 25-18, 25-22 en 25-23 naar Achel zag gaan. Voor Achel scoorden Yannick Bak 11 en Dion Verweij 7 keer. Voor Gent maakte Ricardo Hofman 15 en Chris Ogink 5 punten.

En Leuven won met 1-3 bij Guibertin.

Na 5 wedstrijden gaan Aalst en Menen met 12 punten aan kop, Roeselare heeft er 11 en Leuven 10. Maaseik is vijfde met 9 punten, ook Waremme en Achel hebben er 9. Gent staat op 3 en Guibertin en Antwerpen zijn nog puntloos.

In Frankrijk is Nantes van Laura Jansen de koploper na de 1-3 winst bij Levallois Paris. De thuisploeg kon via 25-19 in de derde set verlies uitstellen, maar ging in de vierde met 15-25 hard onderuit. Laura Jansen scoorde 5 keer, ze stond 2 sets in de basis en had daarnaast ook nog invalbeurten. Aces en blokpunten maakten het verschil in het voordeel van de bezoekers.

Venelles van libero Romy Brokking won met 3-1 van Le Cannet. De tweede en derde set waren met 25-23 en 23-25 spannend, de andere twee gingen met 25-21 en 25-17 naar Venelles. Romy Brokking speelde niet.

Venelles staat vijfde in de ranglijst.

Bij de mannen won Tourcoing van Michael Parkinson met 2-3 van Plessis Robinson via 20-25 en 8-15 in de vierde en vijfde set. Parkinson scoorde 6 keer.

Narbonne van Twan Wiltenburg won met 3-2 van Toulouse, dat met 18-25 in de vierde set de tiebreak afdwong, maar die met 15-12 verloor. Wiltenburg maakte 7 punten, hij stond 5 sets in de basis.

St. Nazaire van Luuc van der Ent kwam niet in actie.

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto Anlène van der Meer.