Activia geeft in 2e set de winst weg

VoV, 14-10-2024. 6:24 uur. Zaterdag ontving Somas Activia het zeer hoog aangeschreven Sudosa Assen. De Sinttunnisse dames waren er zeer op gebrand om bij de eerste thuiswedstrijd punten te pakken.

In de eerste set startte de thuisploeg ijzersterk en pakte het tactisch plan goed uit. Een sterke service en een geweldig blok van benjamin Noortje Bouwhuis zorgde voor een voorsprong die de thuisploeg niet meer uit handen zou geven. Met 25-22 bleef de eerste setwinst in Sint Anthonis.

Close finish: In set 2 ging Somas Activia heel sterk door met het spel dat in set 1 vertoond werd. Vanaf het begin nam Somas Activia het voortouw om als eerste bij de tien, de vijftien en de twintig punten te arriveren. Op 21-18 voor de thuisploeg kwam de omslag. Een wissel pakte niet uit als gehoopt en iets te onrustig spel hielp de bezoekers in het zadel. Sudosa kwam dichterbij en Activia kreeg op 25-24 een uitstekende kans op de tweede setwinst. Met 25-27 werd echter toch het hoofd gebogen voor de Drentse ploeg.

Sterke come-back: Wie bedacht had dat de thuisploeg gebroken zou zijn,  kwam bedrogen uit. Met Dani Jozephs op de plek van aanvoerder Kim Verkerk begon Activia in derde set weer met de juiste instelling. Sudosa wist kort de leiding te nemen, maar de Sinttunnisse meiden bleven knokken. In een mooi gevecht werden boven de twintig nu wel de juiste keuzes gemaakt en set 3 leverde met 25-22 het eerste thuispunt van het seizoen op.

Het trouwe thuispubliek ging goed zitten voor de finale. Anique Tavenier mocht haat invalbeurt van set 3 bekronen door nu te starten. Helaas speelde Assen sterker. Ook bij de bezoekers werd gewisseld en daar had Somas Activia onvoldoende antwoord op. Halverwege de set hadden de bezoekers uit Assen een gaatje van vier punten geslagen dat uitgebouwd werd naar 17-25.

Weer vijfsetter: Net als tegen Sliedrecht Sport mocht Somas Activia zich weer opmaken voor een vijfde set. Sudosa kwam echter ontketend uit de startblokken en de beduusde Brabantse meiden keken na twee keer met de ogen knipperen tegen een achterstand van 2-12 aan. Door te blijven strijden kwam de thuisploeg nog tot het respectabele puntenaantal van 8. De set werd 8-15 en daarmee ging de wedstrijd verloren.

Na afloop overheerste het zure gevoel van het verlies van de tweede set ondanks het verdiende punt.

Zondag 20 oktober gaat de reis naar rivaal en streekgenoot Peelpush in Meijel. Somas Activia gaat er alles aan doen om daar de eerste winst van het seizoen te pakken.

gh @ VoV, verslag van/ via Paul Kempen, Somas Activia. Foto Charlotte Aarns.