Alterno knokt zich naar de winst

Vv Alterno ApeldoornLag het aan een stuk beleving, of liever gezegd het ontbreken daarvan? Lag het aan onderschatting van de lager geklasseerde tegenstander?  Lag het aan het zware wedstrijdprogramma?  Of had Alterno gewoon haar dag niet. Wie het weet mag het zeggen maar feit is dat het drie sets lang bij de groenen niet liep en ze pas aan het einde het verschil wisten te maken. Daarvoor was het vooral knokken. Knokken tegen de tegenstander uit Almelo, maar ook vooral knokken tegen zichzelf. Dat de ploeg van Moghaddasian uiteindelijk wel als winnaar het veld wist te verlaten siert de dames en zegt veel over de wil en de vechtlust. Vooraf zal men niet blij geweest zijn met de voorspellers van een 3-2 overwinning. Achteraf kan men zeggen: twee punten gewonnen (ook met een schuin oog kijkend naar concurrent Peelpush,  dat puntje mee wist te sprokkelen uit Sliedrecht).

En dan de wedstrijd. Een sterk Eurosped liet in de openingsset Alterno vooral serverend alle hoeken van het veld zien, met o.a. een sterke opslagbeurt van de Apeldoornse Daniëlle Bosch en ook via Stoeten op midden kwamen de Almeloërs van tijd tot tijd flink tot scoren. Alterno had er vooral passend moeite mee en daarnaast slopen er vreemde misverstanden in de ploeg. Setstand 16-25.

In de 2e set werd goed terug geknokt maar was ook duidelijk dat het nog steeds niet liep aan Apeldoornse zijde. De Apeldoornse spelverdeling werd regelmatig betrapt op technische onvolkomenheden en ook de buitenaanvalsters werden niet ideaal bediend. De twee teams bleven continu in elkaars spoor en pas aan het einde wist Alterno met 26-24 de stand weer in evenwicht te brengen.

In set drie eenzelfde beeld. Alterno worstelend en Eurosped met alles of niets volleybal. Tot 19-19 bleven de teams op gelijke hoogte maar Eurosped bleek in deze set de langste adem te hebben en haalde de set binnen. Met een zeker punt in de Eurosped-tas leek een nederlaag voor de huidige nummer twee van de kampioenspoule niet onwaarschijnlijk maar Alterno walste in de vierde set volledig over de gasten heen en het thuispubliek kreeg een glimp te zien van het team dat de afgelopen wedstrijden zulke goede resultaten wist te boeken. Met 25-10 ging set vier dan ook uiteindelijk kinderlijk eenvoudig naar de thuisploeg.

Alterno startte de vijfde set niet goed. Keek meteen tegen een 1-4 achterstand aan en had de time-out van Ali Moghaddasian nodig om weer gereset met de wedstrijd verder te gaan. De beslissing werd geforceerd aan het einde. Met 10-10, 11-10,12-10, 13-10, 13-11, 14-11 als tussenstanden begon de overwinning zich voor Alterno af te tekenen. Die is uiteraard pas zeker als de laatste bal is geslagen en dat gebeurde, nadat een scheidsrechterlijke fout door de arbitrage met een keurige dubbelfout was opgelost en Ali nog een time-out erin had gegooid, uiteindelijk op 14-13 door een harde, allesbeslissende klap van Kathy Bonsen.

Hiermee bleven er twee punten in Apeldoorn en zag Alterno, met op zaterdag de uitwedstrijd tegen Weert in het verschiet, het gaatje met de nummer drie Peelpush één puntje groter worden.

(Bron website Vv Alterno, wedstrijdverslag door Jos Mulder)