Alterno wint stadsderby in 1AH, zeges RVV en Volley Zuid in 1BH

VoV, 03-12-2023. 8:22 uur. Één duel stond er in de A-Divisie op het programma, maar dat was dan ook meteen een topduel en een stadsderby. Koploper Alterno Heren1 speelde thuis tegen SV Dynamo Heren3, dat op de tweede plaats staat.

Alterno had na drie sets de winst en de versteviging van de koppositie binnen . Met 25-17, 25-20 en 25-18 kwamen ze op wedstijdwinst, het bonuspunt ging daarna verloren. SV Dynamo Heren 3 wist de vierde set met 21-25 voor zich te beslissen.

• 12> Set Up 8-9

In de B-Divisie speelde Volley Zuid tegen USV Protos. Een duel uit de onderste regionen van deze divisie. Volley Zuid bleek de beste. Zij wonnen met 3-2 via 15-8 in de vijfde set. Protos kon een 0-2 voorsprong (22, 23) in de volgende drie sets niet in winst omzetten. Volley Zuid pakte de 2-2 via 25-23 en 25-21 en daarna ook de tiebreak.

RVV Katwijk was gastheer voor PDK Heren2 en stuurde de bezoekers met een 3-2 nederlaag naar Huizen terug. Ook hier zagen de gasten een 0-2 voorsprong (25-27, 19-25) verdampen via 25-22 en 25-20, waarna de thuisploeg de wedstrijd met 15-9 in de tiebreak afsloot.