Apollo 8 wint Supercup via 0-3 vs. VC Sneek in Sneek

VoV, 29-09-2024. 18:00 uur. Apollo 8 heeft vanmiddag in Sneek de Supercup bij de dames gewonnen. In een rechtstreekse confrontatie met VC Sneek, de kampioen van vorig seizoen, won bekerhouder Apollo 8 met 0-3 via de setstanden 20-25, 24-26 en 14-25. Met name de inhaalrace in de tweede set na een 18-13 achterstand naar de winst was indrukwekkend.

De ploeg van Jeffrey Scharbaai, die een aantal jaren geleden VC Sneek ook van oefenstof voorzag, was in de eerste set na de vroeg 4-6 voorsprong niet meer van de koppositie te verdringen. VC Sneek probeerde met veel variatie de score een ander aanzien te geven, echter bleef Apollo 8 de leiding stevig in handen houden via o.a. 6-9 (ace van Charlotte Haar), 12-16 (blokpunt Roos Wessels), 16-19 (rake klap Lotte van der Horst) en 16-21 (score van Eline Rohaan). Bij 16-21 een time out van VC Sneek, bij 19-21 een time out van Apollo 8. Met o.a. twee kill-blocks in de big point kwam Apollo tot 20-25 setwinst.

Anniek Siebring sloeg VC Sneek in de tweede set van 3-5 achter naar 5-5 gelijk, vervolgens gaf Apollo 8 via aanvallende fouten de tegenstander een 7-6 en 9-8 voorsprong. Rixt van der Wal bracht met haar ace het verschil op twee punten bij 10-8, waarop Apollo 8 naar de kant ging. Zonder succes, Apollo 8 kwam nog tot op één puntje bij 12-11 en 13-12, daarna liep VC Sneek uit naar 18-13 en leek op de gelijkmaker af te stevenen.

Echter herpakte Apollo 8 zich heel knap, toonde zich niet geslagen en met o.a. een paar kill-blocks op mid verkleinden ze het verschil naar 19-17 waarop VC Sneek de time out in vluchtte. Ze konden de serie echter pas bij 20-18 stoppen, daarna pakte Apollo 8 opnieuw het initiatief en liep via o.a. een ace van Lina Berndsen uit naar 20-21 , de aanvallende fout van de thuisploeg maakte 21-23. Bij 23-23 lag de strijd weer open, Jorieke Bodde scoorde 23-24, de foutserve van VC Sneek maakte 24-25 en het ace van Eline Rohaan besliste de set met 24-26, dus 0-2 voor Apollo 8.

In de derde set ging het bij VC Sneek na de 9-11 helemaal mis. Onder andere sloeg Lina Berndsen de gasten met een stuk of vier punten ver uit zicht bij de thuisploeg. De serie stopte pas bij 10-20. En daarmee was de wedstrijd wel beslist. Roos Wessels scoorde de 13-23, na de 13-24 zorgden twee foutserves voor de 14-25 eindstand en de 0-3 zege voor de bezoekers uit Borne.

De Supercup winnen, een perfecte manier om het seizoen mee te beginnen voor Apollo 8.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FB VC Sneek Dames 1.