Apollo steviger op 2de plek Topdivisie

Apollods1in2015rsz

De thuiswedstrijd tegen Krekkers dames 1 was een bijzondere wedstrijd. Het publiek was in groten getale aanwezig, maar ze kregen niet het niveau voorgeschoteld wat ze normaal te zien krijgen. Door de verschuivingen in het team was het toch wat onwennig en kon de ploeg uit Mariaparochie in de derde set nog wat terug doen.

Laat ik dan maar beginnen met de positieve punten. Dat zijn er welteverstaan drie, daardoor hebben we nu 39 punten uit 16 wedstrijden en staan we nog steviger op de tweede plek. Na de wedstrijd hoorden we namelijk dat de huidige nummers één, drie en vier  punten hadden gemorst. Waar we echt aan moeten werken was de beleving, want die was gisteren weinig merkbaar, waardoor we het onszelf onnodig moeilijk hebben gemaakt.

Set één werd uiteindelijk 25-19 voor de thuisploeg, maar we konden pas in de laatste punten de concentratie opbrengen om de set in thuisvoordeel te beslissen. Het is jammer dat we gisteren niet konden uitstralen dat we zo hoog staan in de topdivisie, omdat we bij volle concentratie zo makkelijk uitliepen op de tegenstander.

In de tweede set hadden we geruime voorsprong (15-06) en kon trainer coach Bart Oosting een aantal jeugdige speelsters inbrengen om wat wedstrijdritme op te doen. Dit bleek prima uitgevoerd te worden, want de voorsprong bleef. Het nieuwe zestal kon als winnaar van het veld stappen (25-18).

Bij de derde set koos Bart Oosting ervoor om het zestal te laten staan dat de tweede set binnensleepte. In het begin pakte dat goed uit, maar helaas keken we op 15-19 tegen een flinke achterstand aan doordat geen initiatief toonden en een hoge foutenlast hadden. Na wat gewissel konden we nog wat terug doen (20-19), maar door teveel persoonlijke fouten verloren we de set met 22-25.

In de laatste set namen we afstand van de Krekkers (18-10) en kon er weer wat wissels toegepast worden. De passlinie werd wat onrustig en konden we het niet afmaken in de side out en rally. De tegenstander kwam dichterbij (18-22), maar met een mooie bal door het midden werd het 23e punt binnengeslagen en was het gebeurd. Niemand minder dan Esther Huls maakte het laatste punt van de wedstrijd en daarmee was de 3-1 een feit.

We zijn blij dat iedereen speelminuten heeft kunnen pakken om wat zelfvertrouwen te krijgen. Maar komende zaterdag is de returnwedstrijd tegen Nijhuis Telecom Sudosa – Desto dames 1. Zij hebben het ons in Assen knap lastig gemaakt en we gaan komende week hard trainen om onze beleving terug te vinden. Graag zien we jullie op 5 maart in de Veste te Borne en om 19.00 uur gaan we van start.

(Wedstrijdverslag van Daisy van Rosmalen, Ecare Apollo 8)