Armixtos D1: Geen gelul, drie nul!

VoV, 20-11-2023.  11:46 uur. Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen VCN uit Capelle a/d IJssel op het programma. Na een aantal wedstrijden waarin we telkens aan het kortste eind trokken en het kwartje net de verkeerde kant op viel werd het wel een keer tijd voor een overwinning. Nu had onze Assistent trainer Rik nog geen set verloren dit jaar dus hij was ervan overtuigd dat dat nu ook zo bleef. Met dit vertrouwen startten we de wedstrijd.

De eerste set begonnen we meteen met goed spel. Aan beide kanten werden veel ballen van de vloer gehaald en via 6-2 werd het 18-15 en 23-20. Ondanks deze voorsprong kwam VCN telkens een paar punten terug maar we lieten ons niet van de wijs brengen en hielden een goede servicedruk. De eerste set wonnen we met 25-21. Maar zoals Sandor altijd zegt: ‘control-alt-delete’,

Set 2 begint weer op 0 en niks is zo veranderlijk als een volleybalwedstrijd. En dit bleek, set 2 waren de rollen qua stand omgekeerd, via 3-6 en 11-14 bleef VCN telkens een paar punten voor. We lieten hun meer hun spel spelen en werden zelf iets slordiger, maar met 1 à 2 punten verschil was er niks aan de hand en bleven we gefocust ons spel spelen. Op 18-17 kwamen we voor het eerst op voorsprong en dit gaven we niet meer uit handen. Ook de 2e set wonnen we, 25-22. 2-0 voor maar ook dit geeft geen garanties op de overwinning, weten we uit ervaring.

De 3e set beginnen we meteen scherp en zetten we de lijn van de vorige sets door, vanaf 10-7 voor lopen we verder uit naar 16-10. Ondanks dat de scheidsrechters erg scherp waren door de beoordelaar aan de kant, was de aanvalsbal van achter speelster Tessa aan het net zo overtuigend dat we dit punt bijna cadeau kregen maar door een oplettende tegenstander ging het punt toch naar VCN. We laten VCN nog even terugkomen naar 17-15 maar gelukkig houden we ons hoofd koel en lopen we uit naar 21-16 en slepen we de overwinning binnen, 25-20. 3-0!!

Ontzettend blij waren we met de overwinning maar ook eindelijk de volle buit aan punten! ’s Avonds werd dit nog even goed gevierd op het Armixtos feestje in Cafe Weesper en vandaag genieten we nog even na, maar vanaf morgen gaat de focus op de volgende tegenstander, want zaterdag staat de derby tegen US op het programma en gaan we deze lijn proberen door te zetten. Om 17.30 in de Amstelcampus. Be there!!