AVV Keistad D1 wint opnieuw van strijdbaar Tilburg

VoV, 27-22-2023. 5:37 uur. De dames van AVV Keistad hebben zaterdag in een moeizame wedstrijd met 1-3 gewonnen van Volley Tilburg. Daarmee staan de dames nog steeds aan kop met 26 punten uit 9 wedstrijden.

Keistad begon in de eerste set met de basisopstelling. Het lukte niet om makkelijk te scoren. De dames van Tilburg vochten hard en daar had Keistad moeite mee. Via achterstanden van 14-10 en 20-18 werd het 22-21 voor Tilburg. Coach Jasper bracht Leonie in de ploeg voor Annemarieke bij de service. Dit was een goede zet. Want met goede services en twee keer een killblock aan het net werd het 22-25 voor Keistad.

De tweede set verliep opnieuw moeizaam. Tilburg vocht hard en met veel scores van hun diagonaalspeelster Loni wisten zij deze set met 25-17 te winnen.

In de derde set wisten de dames regelmatig de bal op de grond te krijgen bij Tilburg. Er werd meer gescoord. En met een ace van Pip en meer servicedruk van Jessica en Yfke werd deze set gewonnen door Keistad met 19-25.

De vierde set nam Keistad door een serviceserie van Yara een voorsprong van 1-6. Daarna kwam Yfke aan serve en ook zij zette meer druk, waardoor de voorsprong uitliep naar 5-12. Bij 12-21 bracht coach Jasper passer lopers Leonie en Simone voor Yfke en Rianne in het veld. Simone scoorde twee mooie aanvallende ballen en Leonie maakte het laatste punt, waardoor Keistad deze set naar zich toetrok met 16-25. De 1-3 overwinning was een feit.

Komende zaterdag zijn de dames vrij. Zaterdag 9 december staat het duel tegen Laudame Financials VCN dames 1 op het programma. De wedstrijd begint om 17.15 uur in sporthal Amerena in Amersfoort.

gh @ VoV, verslag van en foto via Karin Beenen, AVV Keistad Dames1.