AVV Keistad D1 wint topper van Pegasus

VoV, 19-11-2023. 18:10 uur. Afgelopen zaterdag heeft Keistad dames 1 in Nijmegen Pegasus dames 1 verslagen met 3-0. Daarmee verstevigt Keistad de koppositie in de Topdivisie Dames B.

In de eerste set begon Keistad sterk. Met een serviceserie van Yara liep de ploeg al snel uit naar een 5-1 voorsprong. De servicedruk bleef hoog. Want ook Pip en Rianne zorgen voor directe punten door te scoren met een ace. Aan het einde van de set kwam Leonie het team achterin versterken voor Yfke. En met mooie aanvallen van onder andere Rianne en een sterke blokkering van Jessica werd het 25-12 voor Keistad.

De tweede set verliep moeizamer. Tot 8-8 liep het gelijk op. De passing was in deze set iets minder, waardoor de blokkering van Pegasus het de dames van Keistad toch wat moeilijker kon maken. Keistad nam een voorsprong van 16-14. Toch werd het weer gelijk, 18-18, door eigen foutjes van Keistad. Daarna wist Keistad aanvallend meer te overtuigen, waardoor de set, zij het wat moeizaam, met 25-23 werd gewonnen.

In de derde set begon Keistad weer zoals in de eerste set met een serviceserie van Yara en zo werd al snel weer een voorsprong genomen van 3-0. Met een zeer stabiele passing onder leiding van libero Jasmijn liet Keistad weer mooie aanvallen zien van Yfke, Mae en Rianne. Bij een 18-9 voorsprong nam Pegasus nog een time out. Dit mocht echter niet baten. De Keistad trein denderde door naar een 25-15 setwinst en daarmee de 3-0 overwinning in deze topper tegen Pegasus.

Komende week staat een dubbele wedstrijd tegen Volley Tilburg op het programma. Donderdagavond 23 november staat om 20.30 uur in de Amerena in Amersfoort de wedstrijd in de volgende ronde van de bekercompetitie op de agenda.

Zaterdag 25 november spelen de dames van Keistad in sporthal ’t Kwadraat in Tilburg de competitiewedstrijd tegen Volley Tilburg. Deze wedstrijd begint om 18.00 uur.

Op de foto libero Jasmijn die van trainers Jasper en Sanne dit keer de ‘Women of de Match’ titel kreeg na afloop van de wedstrijd.

gh @ VoV, verslag van Karin Beenen. Foto Keistad D1.