B-poule: Dikke winst VV Utrecht, nipte zege SV Dynamo

VoV, 25-02-2024. 7:21 uur. De B-Poule van de Eredivisie dames had er inmiddels één wedstrijd opzitten en de twee topfavorieten voor de bovenste twee plaatsen, die recht geven op het spelen van de tussen ronde voor de halve finale om de landstitel, kwamen gisteren in actie.

Koploper VV Utrecht kreeg Voltena op bezoek in de Domstad en liet een dikke 3-0 zege noteren. De gasten kwamen per set niet verder dan 12, 15 en 13 punten. Een zege met overmacht dus, hetgeen ook wel uit de eigen scores (53 om 28) en de foutenlast (12 om 22) blijkt. Marly Bak nam met 19 punten voor VVU meer dan een derde deel van de eigen scores voor haar rekening, bij Voltena deed Anique Tavenier met 11 punten hetzelfde.

Sliedrecht Sport was te gast in Omnisport bij SV Dynamo en hield aan hun bezoek daar één puntje over. SV Dynamo kon twee keer een achterstand in sets wegwerken. Met 25-22 in de tweede set maakten ze de 25-27 (na 24-22) uit de eerste ongedaan en met opnieuw 25-22 in de vierde set de 19-25, die Sliedrecht Sport een 1-2 voorsprong had gegeven.  In de beslissende vijfde set kon Dynamo het gaatje van twee punten slaan na 10-10 (12-10) en na 12-11 maakten ze de set in een keer uit.

De foutenlast ws volgens het matchreport hoog. Van de totale score van 109 om 107 punten maakten de teams zelf 75 om 62 eigen punten. Het verschil waren punten van de tegenstander. Bij SV Dynamo scoorde Caya van Cooten 18 keer, Sjakkie Donkers nam er 22 voor Sliedrecht voor haar rekening.