BAAAM, heerlijke 1-3 zege Volley Tilburg

VCVvsVT1617

VoV, 18-10-2016. 5:20 uur. Zo luidde de eerste reactie van Volley Tilburg na de winst op Spaarnestad. Met de beste wedstrijd van het seizoen lieten de dames uit Tilburg zien wat ze waard zijn: in Haarlem werd de sterke  thuisploeg met 1-3 van het veld geveegd.

Niet dat het altijd even makkelijk ging. Spaarnestad heeft net als Volley Tilburg hoge ambities  en wilde -met het oog op de return volgende week in Tilburg- deze thuiswedstrijd uiteraard winnen. Maar het goede teamspel van de Tilburgers gaf de Haarlemse dames nauwelijks kans op de overwinning. Slechts de tweede set werd hen gegund: 25-27.

Een knap staaltje volleybal werd geleverd in  de derde set. Waar Spaarnestad aanvankelijk lang op voorsprong bleef, wist Volley Tilburg zich bij het 20e punt te herpakken. Na een aantal puike aanvallen stond de setstand 22-25 op het scorebord.

Vervolgens gingen de Tilburgers vol gas door en werd er hard voor elkaar gewerkt. De vierde set kenmerkte zich door een uitstekende verdediging, harde aanvallen en subtiele ‘kill’-blokjes: 18-25 was het resultaat, waarna een uitgelaten Volley Tilburg de vier punten mee naar huis nam.

Op zaterdag 24 oktober speelt Volley Tilburg opnieuw tegen Spaarnestad, dit keer in de eigen T-Kwadraat. Spaarnestad zal erop gebrand zijn de vier punten terug te pakken, dus het belooft opnieuw een spannende pot te worden. Eerste service om 17:30 uur.