Bammm! Winst Orion H2 tegen Set-Up

1617Orion2

VoV, 09-10-2016. 12:55 uur. In de partij tegen de Ootmarsumse volleyballers stond een ongeslagen status op het spel. Set-Up had afgelopen zomer behoorlijk ingekocht en had met een tweetal degelijke vierpunters een punt meer vergaard op de ranglijst dan de Orion reserves. Beide teams waren echter nog steeds ongeslagen na twee partijen.

In set 1 werd al duidelijk dat de teams aan elkaar gewaagd waren. Het thuisvoordeel bracht Orion aan de betere kant van de score. De winst was met minieme cijfers, echter daarmee was al een goede start gemaakt in de wedstrijd. In set 2 hadden we tot aan de 10 punten grip op de set. Veel service- en pass fouten in anderhalve rotatie gaven echter weer dat Set-Up efficiënt kan ballen. De ploeg is zeer vast, en die lijn trokken ze ook door in set 3. Voor ons leek even de ban onbreekbaar en leek een nederlaag aanstaande.

Desalniettemin rechte de ploeg van trainer / coach Bjorn Proost de rug en liet in set 4 zien te beschikken over veerkracht. Setter Dean Rots wist, ondanks een matige pass, de goede spreiding weer te vinden. Verschil met set 3 en 4 was dat er ditmaal keihard werd geknokt voor elk punt. Als het dan toch niet loopt, dan maar met de botte bijl…… De arbeid leverde in ieder geval een gehoopte setwinst op met als gevolg de alles beslissende set tot de 15 (of meer).

In set 5 werd de wedstrijd volledig “gekanteld”. Set-Up leek de koek op te hebben, en daar werd nu grif gebruik van gemaakt door de aanvallers aan Doetinchemse kant. Met name Jan Horstink wist menig bal bij de tegenstander tegen de grond te krijgen met rake klappen. Set-Up bleef strijdlustig, echter op een gegeven moment was het toch klaar. Een zwaar bevochten winst kan weer op het conto geschreven worden, en dat tegen een team dat zich zeer zeker gaat melden voor het linker rijtje! Genieten dus!

De aankomende twee zaterdagen even geen wedstrijd. Dan is er tijd voor preparatie aan de volgende competitiefase. Her en der zal er geoefend worden om de details weer even aan te scherpen. Zaterdag 29 oktober gaan we weer los in de eigen hal: Ditmaal tegen het 3e herenteam van SSS uit Barneveld. Komt dat zien!!!!

Seesing Personeel | Orion HS2 – Springendal Set-Up 65 HS1: Uitslag 3-2 via de setstanden 25-23, 18-25, 17-25, 25-17 en 15-10.

gh @ Vizier op Volleybal. Verslag via Marco Buiting. Foto Sanne Heusinkveld.