Bekerduels op de vrijdagavond

VoV, 14-09-2024. 5:08 uur. Voordat het grote bekergeweld vandaag over heel Nederland losbarst waren er gisteravond alvast een aantal wedstrijden bij de dames en heren. Teams die er de voorkeur aan gaven niet op deze zaterdag voor de beker in actie te komen omdat ze liever iets anders of helemaal niets deden. Een overzicht

Dames:

In poule D: Emmen ’95 D2 vs. VC Zwolle D2. De thuisploeg, uitkomend in de Tweede Divisie A, kon de Topdivisionist in de eerste set verrassen en pakte deze met 25-23. Daarna drukte VC Zwolle D2 het niveauverschil in een duidelijke score uit. Met 9-25, 13-25 en 16-25 pakten ze de 1-3 uitzege.

In poule F: Cupido vs. Gemini. Derde divisionist Cupido won met 3-0 van de één divisie hoger spelende gasten uit Borculo. Twee sets was het verschil een handvol punten of meer met 25-20 en 25-18. Na de derde set stond er aan het eind 26-24 en 3-0 op het scorebord in Hengelvelde.

In Poule G: Set-Up ’65 vs. DeVoKo D2. Zoals mocht worden verwacht was topdivisionist Set-Up ’65 een maatje te groot voor de tweede selectie van de buurvrouwen DeVoKo Dames2, uitkomend in de Tweede Divisie.

In de eerste set nam de thuisploeg al vlot een grote voorsprong die bij begin van de big point tot tien punten was opgelopen (19-9) en via 23-12 met 25-14 werd afgesloten. In set twee hetzelfde beeld via de tussenstanden 4-1, 10-5, 15-8 en 20-10. Deze set ging met 25-12 naar Set-Up. In de derde set kon DeVoKo D2 bij 13-10 de achterstand van zes punten bij 12-6 halveren, daarna snelde de thuisploeg in reuzenschreden (17-11, 23-13) naar de 25-14 eindstand. In één uur en zes minuten was de ongelijke strijd gestreden.

Set-Up ’65 draaide warm voor het Superdivisie en Topdivisie toernooi van DeVoKo dat vandaag in Denekamp op de agenda staat. Daarin staan met de tegenstanders AVV Keistad en VoCASA teams uit de Superdivisie in de poulefase aan de andere kant van het net.

Heren:

In poule B: Ritola vs. Veracles. De thuisploeg stuurde de gasten uit Groningen, die één divisie hoger spelen, met een 3-1 nederlaag huiswaarts. Via de setstanden 25-18, 25-17 en 25-16 beslisten ze drie sets met ruim verschil voor zich. Alleen de derde set konden ze dit niet realiseren, die ging met 22-25 naar gasten.

In poule D: Vovem ’90 vs. AVC ’69. De gasten uit Akkrum namen een 1-3 zege mee. De derde set moesten ze met 25-19 aan de thuisploeg laten, de andere sets waren ze met 23-25, 17-25 en 18-25 de bovenliggende partij.

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto Jan van den Noort.