Bekerstunt Ledub. Damesteams die doorgaan

Oriond1Alternod2beker

VoV, 23-10-2016. 6:50 uur. Eerste divisionist Ledub uit Budel heeft de bekerstunt in de tweede ronde bij de dames op naam gekregen. De ploeg, die in de competitie na drie wedstrijden in het rechter rijtje staat, behaalde in poule E tegen de nog ongeslagen divisiegenoot VoCASA en tegen Topdivisionist Prisma Worx VC Weert twee keer een 3-2 zege en gaat door naar de volgende ronde, de achtste finales.  Tegen VoCASA was het met 18-16 in de vijfde overigens wel nipt.

Verder plaatsten zich uitsluitend Topdivisie ploegen voor de achtste finales. Voor de teams die in lagere divisie uitkomen eindigde het toernooi in de tweede ronde.

In poule A was er een tweestrijd, geen driekamp, omdat Emmen ’95 in Italië vertoefde en de beker de beker liet. De strijd om het ticket ging in Assen tussen Nijhuis Telecom / Sudosa Desto en IBM Client Innovation Center Benelux / Veracles. Onlangs had Veracles in Groningen in de competitie met 3-2 gewonnen, nu herhaalden ze die uitslag in Assen. Al ging het wel met hangen en wurgen. Na de 2-1 achterstand in sets bracht de 27-29 setwinst in de vierde de tiebreak, die met 14-16 het kaartje voor de volgende ronde opleverde.

In Lemelerveld plaatste zich de tweede ploeg uit Groningen voor de beker. Stg. Topvolleybal Donitas versloeg Ikwilvanmijnautoaf.nl / DeVoKo met 3-0, waarbij de 25-9 in de openingsset wel hard moet zijn aangekomen bij de ploeg van Henk Goor. Het herstel kwam met 25-17 en daarna met 25-23. Donitas won ook met 3-0 van de Bevers. En het duel tussen de Bevers en DeVoKo werd een 3-1 zege voor de ploeg uit de tweede divisie.  Opnieuw ging DeVoKo er met 25-14 een keer dik af.

Ecare Apollo 8 kreeg de revanche tegen SV Dynamo, nadat vorige week in de competitie in Apeldoorn met 3-0 was verloren. De ploeg uit Borne pakte een 3-2 zege via 16-14 in de vijfde set. Ook tegen Rivo was het al kantje boord geweest. Daar werd het 15-13 in de vijfde set. Apollo is met twee zeges door naar de volgende ronde. SV Dynamo won met 3-1 van Rivo. In de twee eerste sets was het met 26-24 en 24-26 gelijk opgaand. Daarna zat de vijfsetter tegen Apollo 8 de ploeg uit Rijssen nog te veel in de ledematen. Negen sets nagenoeg achter elkaar spelen is ook niet niks, dan weet je dat op een gegeven moment de vermoeidheid toeslaat.

Hoe het komt, komt het, wat de oorzaak is, is de oorzaak en wie zal zeggen hoe het komt en wat de oorzaak is. Maar VV Alterno II, de ongeslagen koploper uit de Topdivisie heeft in poule D in ieder geval niet haar ware gezicht laten zien. Anders is de 3-1 nederlaag tegen WSV en de 3-0 tegen Seesing Personeel Orion moeilijk te verklaren. Met 12-25, 15-25 en 16-25 gaf Orion Alterno II een pak slaag, dat werd door WSV nog eens dunnetjes overgedaan met 25-23, 15-25, 25-20 en 25-19. En omdat Orion ook van WSV won (3-0: 25-11, 25-19, 25-20) gaat de ploeg uit Doetinchem door naar de volgende ronde.

Foto’s van dese wedstrijd door Hans van Dijk staan onder de link

VV Utrecht had moeite met Gabberted.com VCN, maar bleef na vijf sets toch overeind. Met 3-2, via 15-10 in de vijfde set,  pakten ze de zege. De 25-14 nederlaag in de derde set konden ze met 18-25 wegwerken en daarmee de stand op 2-2 brengen. Tegen Volley Meerkerk werd het 0-3 voor Utrecht, zodat de ploeg van Arjen Schimmel ook verder bekert. VCN won met 3-0 van Meerkerk en sloot de dag als tweede af.

Pharmafilter US uit Amsterdam verzekerde zich met twee 3-1 zeges van de dagwinst in poule G. Tegen Zaanstad (25-21, 25-20, 21-25, 25-23) en Prima Donna Kaas Huizen (25-19, 21-25, 21-25 en 12-25) bleven ze twee keer aan de goede kant van de score. PDK won verder nog met 2-3 van Zaanstad, via 14-16 in de vijfde set.

Resumerend hebben de volgende zeven ploegen in het bekertoernooi een plaatsje bij de laatste zestien van Nederland bemachtigd: Veracles, Donitas, Apollo 8, Orion, Ledub, VV Utrecht en US Amsterdam.  Zij krijgen daar gezelschap van de negen Eredivisieteams (TTP mag niet meedoen)

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Hans van Dijk. Orion dames 1.