Bekerstunt Reflex, Webton ook door

Sliedrecht2016

VoV, 23-10-2016. 7:01 uur. Het bekerprogramma bij de mannen heeft met AH van Mierlo / Reflex een ploeg uit de eerste divisie bij de laatste zestien van Nederland. In Kampen sloten zij in de poule met Topdivisionisten Zaanstad en Compaen en met outsider E.V.V. uit Elburg met 8 punten uit 3 wedstrijden als eerste af. Van Compaen werd met 2-1 gewonnen, Zaanstad ging er met 2-0 aan en hetzelfde lot was E.V.V. beschoren. De Zaanse derby op vreemde bodem eindigde in 2-1 voor Zaanstad.

In Noord Nederland gingen Olhaco, Dio, Donitas en Veracles voor de volgende ronde. De poulewinst ging naar DIO / Bedum, die alle drie wedstrijden met 2-0 won. Donitas werd tweede, tweede divisionist Veracles verweerde zich dapper, maar dat alleen was niet voldoende om een setje tegen de drie ploegen uit de Topdivisie mee te pakken.

In Ootmarsum (op dit moment om 6:02 uur zijn nog een uitslagen en setstanden ingevoerd bij de Nevobo) ging Webton er met het ticket voor de volgende ronde vandoor. Mede omdat streekgenoot Set-Up ’65 het VoCASA in de laatste wedstrijd knap lastig maakte.

Pelster / Cito heeft zich ook geplaatst voor de laatste zestien en mag dus ook hopen op een mooie tegenstander in de volgende ronde. Zij wonnen met 2-1 van Next Volley, een zelfde uitslag was er tegen Gemini – Kangeroes en tegen City Lens Krimpen konden ze na de 2-0 naar de kleedkamer, neen sorry, de kantine. Krimpen werd tweede in deze poule.

In de ‘koningspoule’ ofwel de ‘poule des doods’ ofwel de ‘Topdivisie podium poule’ streden Sliedrecht Sport, Volley Tilburg en HLB van Daal / DS samen met outsider VC WIK Groot Ammers om een plaatsje in de achtste finales. Het was een spannend gebeuren daar, waar de winnaar werd bepaald aan de hand van de gescoorde punten. Niet de bekerpunten of de gewonnen / verloren sets gaven de doorslag maar de gescoorde punten voor en tegen. Dit omdat Sliedrecht en HLB van Daal / DS allebei op 6 bekerpunten uit drie wedstrijden uitkwamen.

Sliedrecht won onder andere met 2-1 van HLB van Daal maar verloor met 2-1 van Volley Tilburg. Van Daal won onder andere met 2-0 van Volley Tilburg en met 2-1 van VC WIK. Sliedrecht had echter de betere totaalscore met 21 pluspunten, van Daal had een negatieve score van min drie. Dus Sliedrecht door.

Resumerend zijn dus door DIO / Bedum, Reflex Kampen, Webton Hengelo, Cito Zeist en Sliedrecht Sport. Met de elf eredivisieploegen gaan zij de achtste finales spelen. TTP mag niet meedoen, daarom elf.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Sliedrecht Sport.