Big smile bij Krekkers en Dynamo in 1A

KrekkersD1seizoen2016rsz

VoV, 2-10-2016, 7:40 uur. Dat geldt in ieder geval voor wat betreft de uitslag van gisteren. Beide Twentse teams bleven ook in de tweede wedstrijd van het seizoen ongeslagen, ze hoefden zelfs nog geen setje af te staan. Ook VC Sneek II behield de ongeslagen status vast, al waren daar in Varsseveld wel vijf sets voor nodig. Dat gold ook voor de andere drie wedstrijden, die allemaal via een tiebreak beslist werden. Donitas II mocht de zoete smaak van setwinst nog niet proeven, zij sluiten de rij met nul punten.

In Maria Parochie trakteerden Krekkers hun gasten Rivo op een 4-0 nederlaag, al zal dat bij Rivo niet als een traktatie zijn overgekomen. De ploeg uit Rijssen kon na de verloren eerste set, waarin ze setpoint bij 18-24 vijf keer niet konden verzilveren en ook bij 24-25 niet slaagden, hetgeen resulteerde in een 27-25 nederlaag, zich niet meer herstellen. Nadat vervolgens ook de voorsprong in het midden van de tweede en derde set verloren ging, leek zich bij iedere balberoering de off – day van de gasten duidelijker aan te dienen. Via 25-19, 25-21 en nogmaals 25-21 kon Krekkers met een brede lach de kantine in. Rivo had nog wat om over na te praten.

Dynamo Tubbergen moest in de eerste set de nipte winst voor de poorten van de Donitas vesting wegslepen, met 24-26 lukte dat op het nippertje. Daarna werden de verschillen een stuk duidelijker en kregen de Groningers er in eigen huis nog drie met ruimer verschil om de oren. Via 13-25, 18-25 en 21-25 pakte de ploeg van Johan Booyink een 0-4 zege, een mooie smaakmaker voor de terugreis.

Het moet gezien de setstanden bij VCV Varsseveld tegen VC Sneek nogal een schommelend niveau geweest zijn. Na de 12-25 in de openingsset volgde het herstel van de thuisploeg met 25-13 en 25-15 setzeges. Om vervolgens ook weer met 18-25 aan het kortste eind te trekken, waardoor de vijfde set noodzakelijk was. Geheel in stijl van het voorgaande werd het 5-15, een dikke setwinst voor Sneek II.

Ook Oranje Nassau en Emmen ’95 gingen pas na een vijfsetter naar de kleedkamer. ON won de eerste twee sets met ruim verschil (25-17, 25-16) maar kreeg daarna twee sets met minimaal verschil tegen. (24-26, 23-25). Maar die tellen gewoon net ze zwaar voor winst mee. De Groningers  herstelden zich via 15-7 in de tiebreak.

Een beetje een vreemde wedstrijd was het in Ootmarsum bij Springendal Set-Up II tegen Dash. Heel, maar dan ook heel veel serveergeweld met stapels aces brachten een 3-2 op de borden. Set-Up ’65 denderde met 25-15 uit de starblokken, kon na 21-24 achter ook de tweede set op het nippertje met 27-25 binnenslepen, maar moest daarna twee keer diep buigen voor Dash. Met 19-25 in de derde set en vervolgens nog een keer dieper met 14-25, de revanche van de gasten uit Vorden voor de openingsset. Ondanks zes foutserves in de vijfde set pakte de thuisploeg de winst in de tiebreak. Ilse Kamphuis en Marleen van Benthem veranderden de 11-11 in 15-11.

WSV stuurde Scylla ook met 3-2 naar huis. Scylla pakte de eerste en de derde set op dezelfde manier als Emmen dat in Groningen deed. Met minimaal verschil via de setstanden 24-26 en 26-28. De thuisploeg was sterker in de tweede (25-20) en vierde (25-21) set, waarna ze ook de in de tiebreak met 15-9 een groot verschil op de borden konden krijgen.

De stand na twee wedstrijden is nu: Dynamo en Krekkers 10 punten, Sneek II heeft er 8 en VCV Varsseveld staat vierde met 6 punten.  Scylla en Oranje Nassau hebben 5 punten,  Rivo blijft op 4 staan en dan volgen er vier teams met 3 punten, te weten Emmen ’95, Dash, WSV en Set-Up. Donitas II sluit de rij met 0 punten.

gh @ Vizier op Volleybal.  Foto Krekkers.