Blauw Wit Heren1 verslaat SVI in heuse thriller

VoV, 20-10-2024. 15:06 uur. De mannen van Bakkerij Jonker – Blauw Wit H1 hebben hun eerste overwinning geboekt in de Tweede Divisie. Het thuisduel tegen SVI uit Zwolle ontvouwde zich als een ware thriller waarbij beide ploegen aan elkaar gewaagd bleken. Uiteindelijk stapte Blauw Wit als winnaar van het veld met een 3-1 zege (25-19, 26-24, 24-26 en 31-29).

Blauw Wit begon sterk aan de wedstrijd en pakte de eerste set met ruim verschil (25-19). Vanaf set 2 lagen de verschillen een stuk dichter bij elkaar. SVI zorgde ervoor met wisselingen dat ze continu 3 aanvallers aan het hadden en daar moesten de Blauw Witters even op schakelen. Het waren de Blauw Wit jongelingen die hun kans grepen in deze wedstrijd. De 16-jarige Matthias van de Graaf verving Reinold Schoonhoven op de diagonaalpositie zeer behoorlijk en Laurence Eibrink sloeg Blauw Wit letterlijk door de moeilijke momenten heen.

De tweede set werd met 26-24 binnen gehengeld, mede dankzij een sterke invalsbeurt van Geert Spijkerboer. Set 3 ging met omgekeerde cijfers (24-26) naar de gasten uit Zwolle doordat Blauw Wit het eerste set- en matchpoint niet wist te benutten.

Blauw Wit begon sterk aan set 4, maar SVI dichtte het gat snel en boven de 20 was het stuivertje wisselen. Het publiek ging achter de thuisploeg staan en de Oldebroekers kwamen meerdere malen op machtpoint, SVI meerdere malen op setpoint. Bij 30-29 was het een service aan Blauw Wit kant die door velen buiten de lijnen werd geschat, maar door de scheidsrechter in werd gegeven en waardoor de wedstrijd definitief in het voordeel van Blauw Wit werd beslist. Het was overigens niet de enige beslissing die werd na nabesproken, maar er is ook weer eens gebleken dat het overmatig ageren op beslissingen van scheidsrechters geen positieve stimulans is voor het spel.

Blauw Wit krijgt loon naar werken en kan 4 punten bijschrijven op de ranglijst. En bij SVI hebben ze gezien en gehoord wat echt Blauw Wit is, waar Oldebroek ligt en dat er geen volle punten te halen zijn.

De eerstvolgende wedstrijd voor Blauw Wit is de inhaalwedstrijd tegen Set-Up IJsselmuiden op dinsdag 29 oktober om 21:00. Let erop dat deze wedstrijd in de Talter (en dus niet in IJsselmuiden) wordt gespeeld.

gh @ VoV, verslag en foto via PR-commissie Blauw Wit.