Boermans/ de Groot zeker van volgende ronde OS

VoV, 30-07-2024. 21:03 uur. Stefan Boermans en Yorick de Groot hebben met nog een wedstrijd in de poule te gaan al zekerheid van deelname aan de volgende ronde in de KO-fase van het OS-beachtoernooi. Na hun winst tegen Spanje (2-0) werd er vanavond ook zonder setverlies van USA gewonnen. De Amerikanen kregen 13 en 15 punten mee.

Boermans/ de Groot waren het veel betere duo, ze scoorden vaker (28 om 23 eigen punten) en maakten veel minder fouten (5 om 14 fouten)

In de eerste set speelde de foutenlast de Amerikanen danig parten. Tot aan 8-7 voor Nederland ging de strijd gelijk op, daarna smashte Boermans raak, maakte USA een aanvallende fout, waarop een ace van Boermans volgde. (11-8). Met 12-9 ging de technische time out in.

USA ging na de pauze nog een aantal keren in de fout, Boermans blokkeerde de 15-10 op de borden en na 16-11 sloeg Amerika bal na bal uit, drie keer tot aan 20-12. Evans kon nog een puntje meepakken voordat de Groot de bal langs de lijn raak smashte.

In set twee pakte het NL-duo meteen een 3-0 voorsprong en het verschil van drie punten bleef via 5-2, 7-4 en 9-6 op de borden staan. Twee scores van Miles Evans dwongen Nederland bij 9-8 de time out in. Daarna zorgde Yorick de Groot met een aantal rake klappen voor de 12-9 tussenstand bij de technische time out.

Bij 14-10 vluchtte USA de time out in, kon via 14-12, 15-13 en 16-14 de marge van twee punten op de side out vasthouden, voordat eerst de Groot en vervolgens Boermans het verschil terugbracht naar vier punten bij 18-24. Miles Evans scoorde 18-15, twee punten van Stefan Boermans en een ace van Yorick de Groot bepaalden de eindstand daarna op 21-15 en dus 2-0.

In goep F staan Boermans/ de Groot na twee duels met 4 punten bovenaan, dan volgen Evans/ Budinger met 3 punten, Herrera/ Garvia hebben er ook 3 en het Franse duo, de laatste tegenstander van Boermans/ de Groot aanstaande vrijdag, heeft 2 punten uit nul gewonnen wedstrijden.