CL: Kooy met Halkbank naar Play-Off 6

160304DickKooy

Het Turkse Halkbank Ankara verloor dan wel de return in Italië van DHL Modena in de tiebreak, maar de 3-0 thuiszege van twee weken geleden was voldoende voor een plaatsje in de play – off 6 van de Champions League. De ploeg van Dick Kooy had twee sets nodig om deze ronde te overleven. Na de 17-25 in de vierde was die taak volbracht. Dat de tiebreak daarna met 15-9 verloren ging deed sportief geen pijn meer.

Halkbank Ankara won de eerste set met 22-25, kwam met 5-8 voor, maar de thuisploeg had bij 12-12 de schade verholpen. Via 19-19 en 22-22 werd het voor 2.300 Italiaanse fans 22-25.  In de tweede set sloeg Modena na een 15-16 achterstand bij de tweede technische time out toe. Via 21-18 werd het 25-20. Bruno Rezende, de Braziliaanse spelverdeler van Modena, toverde in de derde set geweldige acties uit de korte mouwen en liet zijn ploeg met 18-12 fors aan de leiding gaan. Via 25-21 werd het 2-1 in sets.

Modena leefde nog steeds, had nog steeds uitzicht op de golden set, maar moest daarvoor wel de vierde set winnen. Verlies betekende uitschakeling, net als dat ook van toepassing was geweest in de voorgaande set. De gasten denderden echter in die vierde set via 7-10 en 11-16 door naar 17-25 en hadden de volgende ronde bereikt. Dat de vijfde set in 15-09 eindigde deed er niet meer toe.  Dick Kooy scoorde 10 keer voor Halkbank, Earvin Ngapeth werd met 23 punten topscorer van de partij. Halkbank treft in de play – off 6 opnieuw een Italiaanse ploeg. Namelijk Civitanova.

Geen Play-Off 6 voor Nederlanders bij Asse Lennik

Het Belgische Asse – Lennik is er niet in geslaagd om de 3-2 thuisnederlaag tegen Trentino ongedaan te maken en zich naar de volgende ronde in de Champions League te spelen. In tegendeel, gisteravond verloor de ploeg van Robin Overbeeke, Robbert Andringa en Dirk Sparidans met 3-0 in Italië, waarmee aan het Europese bekeravontuur een einde is gekomen.

De Belgische midspeler Simon van de Voorde, in dienst bij Trentino, scoorde de eerste punten van de partij en hielp zijn ploeg aan een vlotte 9-4 voorsprong. Dit eindigde in 25-18 setwinst.  In de tweede set ging het aanvankelijk ook goed voor Trentino, tot pakweg een 19-13 stand. Toen leek het of ze gas terug namen, waarop Asse Lennik aan een inhaalrace begon die hen op 23-23 naast de thuisploeg bracht. Een blokpunt en een foutserve beslisten de set. Met 25-23. In de derde set ging het gelijk op totdat Asse – Lennik drie keer achter elkaar in de fout ging en dat hun tegenstander het beslissende voordeel gaf. Met 25-19 maakte Trentino de wedstrijd uit. Belgorod is de volgende tegenstander voor Trentino.

Robin Overbeeke werd met 16 punten topscorer van de partij. Robbert Andringa kwam tot 11 punten en libero Dirk Sparidans moest 14 keer in actie komen op de serve van Trentino. Met 13 om 3 blokpunten en een lagere foutenlast van 12 om 23 directe punten behaalde Trentino het winnende voordeel.

De derde partij in de play – off 6 gaat tussen Zenit Kazan en Belchatow.