CL – winst voor Beliën en Grothues

BeliënModena

VoV, 16-12-2016. 5:35 uur. Gisteravond kwamen nog twee Oranje internationals in actie bij de Champions League wedstrijden van hun club. Yvon Beliën ging met Modena naar Polen en speelde tegen Chemik Police, Maret Balkenstein – Grothues was met Fenerbahce in Frankrijk voor het duel tegen St. Raphael.

Chemik Police en Modena deden, na een bliksemstart van de thuisploeg (4-1) weinig voor elkaar onder . Met de score voor 6-5 van Yvon Beliën was het verschil nagenoeg ongedaan gemaakt, haar kill – block voor 10-11 zette Modena op voorsprong. Het volgende punt ging ook naar Modena, maar pas nadat de bal wel dertig keer heen en weer over het net was gegaan. Wat een rally! Wat een reddingen! Neriman Ozsoy, Jovana Brakocevic en Yvon Beliën zorgden voor de 19-22 stand, op 20-24 nam Chemik Police een time out, die nog de 21-24 opleverde, daarna maakte Modena het af.

Yvon Beliën joeg in de tweede set meteen de 1-2 keihard naar de vloer, de thuisploeg sloeg en blokkeerde zich vervolgens naar een 8-6 voorsprong. Bij de tweede technische time out stond het 16-14, nadat Yvon met een snelle midaanval nog voor 14-13 had gezorgd. Na haar blokpunt bij 22-23 ging de Poolse ploeg de time out in, hetgeen uitmondde in een setpoint bij 24-23. Dit keer waren het Brakocevic, de Belgische Laura Heyrman en Ozsoy die de belangrijke punten maakten om eerst setverlies te voorkomen en daarna, na 27-26, de winst met 27-29 binnen te halen. Het stond 0-2.

Chemik Police had in de derde set een droomstart (4-0, 8-2, 12-4) maar leverde geleidelijk aan steeds meer punten in. Vooral blokkerend scoorde Modena geweldig. Na vijf blokpunten stonden ze op 16-13, bij 18-17 en 19-18 blokkeerden ze zich op één puntje afstand. De foutserve van Chemik Police maakte bij 20-20 gelijk. De thuisploeg drukte echter daarna door, ging naar 24-20 en won met 25-21.

In de derde set was Modena oppermachtig. Beliën gaf met haar blokpunt voor 3-5 de aanzet tot een voorsprong van 9-16. De 13-25 aan het eind was heel erg ruim. Neriman Ozsoy werd met 18 punten topscorer bij Modena. Jovana Brakocevic maakte er 15, Laura Heyrman 16 en Yvon Beliën 11. Zowel Heyrman als Belien scoorden elk vier keer blokkerend.  Bij Chemik Police werden Veljkovic en Jagielo met elk 13 punten topscorer.

Maret Balkestein – Grothues stond bij Fenerbahce drie sets in de basis. Haar ploeg won met 0-3 bij het Franse St. Raphael, via de setstanden 23-25, 21-25 en 19-25. In de eerste set kon de Turkse ploeg een 21-19 achterstand nog veranderen in setwinst. In de sets erna was Fenerbahce duidelijk de betere ploeg en had bij 15-21 (tweede set) en 13-21 (derde set) al een ruime voorsprong opgebouwd. Maret was passend belangrijk. Ze was foutloos op de servepass. Ze scoorde tien keer. Fenerbahce speelde zonder hun sterspeelster Yeon – Koung Kim.