Compaen plichtmatig naar winst

DaniëlHomburgEen weinig geïnspireerd Compaen heeft zaterdagmiddag een voorspelbare overwinning van 1-3 behaald bij NVC in Nieuwegein. Het werd een zege zonder glans.

Er waren bij de Oostzaners niet veel lichtpuntjes in het duel met de degradatiekandidaat. Diagonaalaanvaller Daniël Homburg kon terugkijken op een uitmuntende wedstrijd, terwijl Wouter Schoonenberg en Rick van Baar tevreden konden zijn over hun blokpunten.

Voor het overige was er weinig positiefs uit sportcentrum Merwestein te melden. Michiel Majoor scoorde aanvallend een onvoldoende, de bal en libero Mike Kruizinga waren geen vriendjes en Lars de Boer maakte ongewoon veel foutjes.

Gelukkig trof het niet bijster gemotiveerde Compaen een matige tegenstander, die bij fases de fouten opeenstapelde. Alleen in de tweede set kregen de Oostzaners de rekening voor het ondermaats presteren (25-21), nadat de openingsset nog met 21-25 gewonnen ging. De verdediging liet het afweten op de geplaatste aanvallen van NVC en de Boer wist verschillende setups niet af te maken.

Voor coach Sandor Rieuwers was dat resultaat reden om in te grijpen. Spelverdeler Nils Augustijn stond in het veld bij de start van de derde set, hoewel hij pas de voorafgaande nacht terugkeerde van wintersport. Rick van Baar kwam in de plaats van Daan Hettinga.

Met deze wisselingen werd het allemaal iets beter bij Compaen, zonder echt te overtuigen. Na een achterstand van 3-0 in de derde set werd het een redelijk simpele 20-25.

Bij 15-11 voor NVC leek het op een vijfde set uit te draaien. Het slotwoord was echter aan Homburg, die met zijn opslag de libero van de thuisploeg in problemen bracht. Via 19-25 kwam het trage duel ten einde.

(Wedstrijdverslag door Marcel Vermeulen, Compaen. Foto Tjerk Laan, Daniël Homburg scoort)