Coppa Italia voor team de Kruijf.

VoV, 19-02-2024. 13:42 uur. Afgelopen weekend stond het volleybal bij de dames in Italië in het teken van de strijd om de Coppa Italia. Op zaterdag werden de halve finales gespeeld, op zondag de finale.

In de halve finale won Conegliano voor 5.100 toeschouwers eenvoudig van Chieri ’76 met 3-0 via de setstanden 25-18, 25-16 en 25-12. De Kruijf scoorde 3 keer.

De andere halve finale werd voor 5.450 fans een prooi voor Vero Volley Milano van Nika Daalderop, haar team won met 3-2. Na de 14-25 in de vierde set, waarmee Scandicci 2-2 maakte, ging de vijfde set met 15-10 naar Vero Volley Milano. Nika Daalderop scoorde 13 keer, Paola Egonu maakte er 25. Bij Scandicci had Ekaterina Antropova 29 keer succes, de Belgische Britt Herbots liet er 13 noteren.

In de finale stonden dus Conegliano en Vero Volley Milano, de nummers één en twee van de Serie A1, tegenover elkaar. Het werd een vijfsetter voor 6.750 bezoekers. Conegliano kwam twee keer op voorsprong, Milano kon echter de 25-21 met 22-25 en de 25-19 met 19-25 ongedaan maken. In de tiebreak bleef Conegliano met 15-11 opnieuw ongeslagen.

Robin de Kruijf had tot aan de vijfde set twee invalbeurten, in die vijfde set begon ze in de basis. Ze scoorde 1 keer. Isabelle Haak nam 23 punten voor Conegliano voor haar rekening. Nika Daalderop begon de eerste drie sets in de basis, ze maakte 2 punten, waarvan 1 blokpunt.

Conegliano was aanvallend een stuk effectiever (67 om 55 punten), maar zag dat Milano blokkerend (6 om 16) en serverend (0 om 2 aces) dat verschil helemaal ongedaan maakte in de totalen. De foutenlast bedroeg 28 om 33 scores voor de tegenstander.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Rubin – Zani/ LVF.