CSE VC Zwolle stapje dichter bij titel

RSZFlamingoosN

Door zelf met 1-3 bij Flamingo’s te winnen en omdat Oskam Taurus en King Software VCN zich de punten via een tiebreak deelden werd de voorsprong van Zwolle op de directe achtervolger VCN 6 punten. Een mooi voordelig verschil met de finale van het seizoen in het vooruitzicht, waarbij de partij tegen Oskam Taurus (volgende week) en VCN (laatste wedstrijd) nog op de agenda staan.

Zwolle en Flamingo’s vochten in de eerste set een spannende strijd uit. Aan het eind had Zwolle met 25-27 de beste papieren, Flamingo’s sloeg via 25-22 meteen terug, maar had geen antwoord meer op de klap die Zwolle daarna middels 20-25 uitdeelde. De verlenging zat er niet in, want in de vierde set bleek de koploper met 19-25 gewoon te sterk voor de nummer vier op de lijst.

Bij Oskam Taurus vs King Software VCN was de derde set op het nippertje voor de gasten uit Capelle. De 23-25 gaf hen een 1-2 voorsprong, daar ze de set daarvoor ook al met 19-25 hadden gewonnen. Taurus was in de openingsset met 25-17 te sterk gebleken en kon in de vierde met een overduidelijke 25-15 de 2-2 setstand en de verlenging laten noteren. In die verlenging gaven de teams elkaar aan het eind geen strobreed toe. VCN kon de strijd pas na 16-16 voor zich beslissen.

Dynamo Tubbergen ging er in de eerste twee sets tegen VVC Vught voor eigen publiek wel heel erg hard af. Met 12-25 en 15-25 keken ze heel vlot tegen een 0-2 achterstand aan, die de positie op de ranglijst er niet beter op leek te maken. Het herstel kwam in de derde set. Na de 25-22 volgde 25-21 en daarna moest de tiebreak de beslissing brengen. Die ging met 15-13 nipt naar Dynamo.

Door de zege liepen ze twee puntjes in op de buurvrouwen van Krekkers Mariaparochie. De ploeg van Henk-Jan Broekhuis was vol goede moed richting Borne vertrokken maar ging met een 3-1 nederlaag weer naar huis. De verschillen waren klein en wellicht voor Krekkers hoopgevend voor het vervolg van het seizoen. Maar ook de kleinste verschillen leverden geen punten op. De tweede set werd met 18-25 (+7) gewonnen, de andere sets gingen met 25-23, 26-24 en 25-23,  (totaal -6) verloren.  Die +6 punten uit Apollo zicht leverden 3 competitiepunten op.

Alterno2  behaalde dikke winst en leed nipt verlies in de wedstrijd tegen Donitas De eerste en de derde set werden met respectievelijk 25-17 en 25-16 gewonnen, via 22-25 en 23-25 kreeg Donitas in ieder geval één puntje bijgeschreven, voordat de tiebreak begon. Die ging met een dikke 15-06 naar Alterno2.

Sliedrecht Sport2 deed het goed in Amsterdam. Als je met een duidelijke 0-3 bij US vertrekt kun je het labeltje ‘goed gedaan’ aan de zege hangen. De setstanden 15-25 en twee keer 20-25 gaven de nodige lucht naar de gevarenzone.

De stand in de Topdivisie na 18 wedstrijden, waarbij Apollo en Donitas nog één wedstrijd moeten inhalen is nu: Zwolle 46, VCN 40, Taurus 35, Flamingo’s 33, Apollo 32, US 28, Sliedrecht 24, Alterno 22, Krekkers 20, Donitas 18, Dynamo 14 en VVC Vught 9.

gh @ Vizier op Volleybal. foto Flamingo’s.