Dat was het dan! Rivo ‘s laatste

160307RivoAlterno

Vijf maart 2016 zal nog lang in onze herinnering voortleven. Ruim drie jaar geleden hebben we ons wekenlang voorbereid op het debuut in de Eredivisie. Nu hebben we ons wekenlang voorbereid op een mooi einde. En wat je ook probeert te organiseren , zonder medewerking ben je kansloos. En medewerking kregen we !!

Het was geweldig om te zien dat er heel veel belangstelling was op de tribune. Dat heeft ons erg goed gedaan. We hebben weer ervaren dat veel mensen genoten hebben van ons heren 1 en deze afscheidswedstrijd niet wilden missen.  Publiek , hartelijk dank ! jullie hebben gezorgd voor een sfeervolle eindwedstrijd , het was een ouderwetse aanblik en het gaf de spelers drive , dat hebben we gemerkt.

De spelersgroep had uitgesproken dat ze er een mooi einde aan wilden maken , en dat hebben ze ook waargemaakt. De wedstrijd was het aanzien meer dan waard. Enthousiasme , spanning , prachtige reddingen, mooie aanvallen , echt twee teams die aan elkaar gewaagd waren en beide nog een keer wilden schitteren. De eerste set was al direct spannend. Rivo begon met veel energie en al snel stond het op 15-10 voorsprong , maar de mannen van Alterno kwamen daarna beter in de wedstrijd en typerend voor de Rivo mannen dit seizoen : in de eindfase van de set geven we het toch weer uit handen en verliezen we de set met 23-25.

Echter we geven niet gewonnen vandaag. De tweede set zetten we wel door, we slaan een gat van vier punten ( 12-8 ) en gaan daar de hele set zuinig mee om , en geven Alterno deze keer niet de kans om in te lopen. Dan komen we gelijk te staan met 1-1 in sets na een eindstand van 25-20 en hebben het gevoel dat we de wedstrijd onder controle hebben.

Dat was echter niet zo. De derde set lopen we achter de feiten aan en neemt Alterno weer het voortouw , echter deze keer is Rivo in de eindfase een stuk alerter en weet de achterstand om te zetten in voorsprong. We winnen de set met 25-23 en dat was dus een spannende set en super leuk voor het publiek. Kunnen we het dan met 3-1 afronden ? Dat was de vraag binnen de staf op de bank , want we wilden nog wat publiekswissels uitvoeren.

Maar eigenlijk ook de wedstrijd niet verliezen..en het team draaide goed. Eerst maar eens kijken naar het verloop van de 4e set. Het werd weer een spannende. De teams geven elkaar geen ruimte en het verloop werd 14-14 tot 24-24 , spannender kon het niet. Helaas voor ons word het 24-26  en moeten we het in de vijfde set beslissen. Nog steeds schotelen we het publiek een mooie wedstrijd voor. Hoogtepunt van de vierde set was het fantastische kill – block van Andre Ebbekink en we besloten hem direct daarna te belonen met de eerste publiekswissel. Zijn knie en enkel waren aan rust toe en Andre bekroonde zichzelf met het mooiste einde van het Eredivisie avontuur, doen waar je voor staat !

Pim Heurman loste hem af en het mooie is dat de eerste actie van Pim ook gelijk een blokpunt opleverde. Respectabel, als 40 plusser nog zo energiek in het veld staan en je puntjes meepakken.

Op naar de vijfde set. We beginnen weer aan een spannende serie en wisselen van speelhelft met 7-8.  Het moment nadert om door publiekswissels onze harde kern in het zonnetje te zetten. Bij Alterno valt het kwartje niet, ook zij willen de wedstrijd winnen.  Rivo komt te ver op achterstand en wij  gunnen Frank van den Noort en Gertjan ter Harmsel , de mannen van het eerste uur, de publiekswissel om hun zo te bedanken voor hun inzet.

Ondanks 2-3 verlies werd het een feestelijk einde van een reeks fantastische jaren. Een blikje bier van onze gasten uit Apeldoorn werd in dank aanvaard en we zetten ons afscheids-protocol in werking.

Allereerst dank aan de ballenmeisjes en quickmoppers voor hun inzet en enthousiasme en zeker ook de moeders die dit allemaal hebben begeleid. Daarna hebben we van alle spelers en stafleden , na een persoonlijk woordje afscheid genomen en de vele vrijwilligers bedankt. Het einde van een fantastische periode , van promotieklasse naar Eredivisie is een feit.

Onze fotograaf, Jan van den Noort, heeft veel gevoelige en emotionele momenten vastgelegd , daar kunnen  we nog vaak naar kijken .Rivo schreef historie , en hoe.  Maar Rivo blijft Rivo en gaat verder met alles wat er nog wel staat.  Nog veel teams in de competitie met prima resultaten en een prachtige jeugdlijn waar we hoge verwachtingen van hebben.

Namens Heren 1 , spelers en staf , willen we nogmaals iedereen hartelijk bedanken voor de fantastische support en de inzet van vele vrijwilligers die ervoor zorgden dat we steeds weer top wedstrijden konden spelen. Honderden krantenknipsels in een plakboek , duizenden foto’s op de harde schijf , Rivo op de kaart gezet , de Reggehal laten trillen op de fundering, het was geweldig allemaal, we zullen het nooit vergeten !

Beluister via onderstaande link de reactie van RIVO speler Frank van den Noort, waarin hij terugblikt op zijn RIVO jaren.

(Wedstrijdverslag van Gerrit ter Harmsel, teammanager Rivo. Foto Jan van den Noort)