De complimenten voor Keistad dames 1

Keistadd1RSZIn dit zonnige carnavalsweekend vertrok Keistad richting Amsterdam. V.V.Amsterdam was de tegenstander. Zij stonden voor deze wedstrijd op een 5e plek met 48 punten uit 18 wedstrijden. Keistad had 49 punten uit 16 wedstrijden en stond dus op de 4e plek.

Keistad begon de wedstrijd met serve, maar Amsterdam nam gelijk het initiatief. Tot 6-5 bleef Keistad bij en daarna werd het binnen één serve beurt 12-6 voor Amsterdam. Hierna vocht Keistad zich terug naar 20-20. Kristy verving Reneé. En met deze stand was alles weer mogelijk.  Maar via 21-21, 23-23 was het Amsterdam dat deze set de langste adem had. (25-23)

De tweede set begon Keistad beter. Meer servedruk en een goed verzorgt side – out spel zorgde voor een 16-19 voorsprong. Geen vuiltje aan de lucht zou je zeggen vanuit Keistad’s perspectief, maar nu was het Amsterdam dat zich terugvocht. En na 21-21; 23-23 leek het erop dat zij wederom deze set zouden winnen. Maar na één setpunt voor Amsterdam was het Keistad, die deze set met 24-26 wist te winnen. (24-26)

De derde set nam Keistad vanaf aanvang het initiatief, via een 8-11 voorsprong werden meerdere serve reeksen aan elkaar geknoopt. Rian serveerde van 15 naar 20 (12-20 Keistad) en hierna werd deze set met een hardhitter  door Kristy uitgemaakt. (20-25)

De vierde set was het wederom Amsterdam dat het initiatief nam, via 10-6 en 13-9 , moest Keistad nog eenmaal vol aan de bak. Op de stand 20-19  kwam Eva op serve en met een goed geplaatste reeks werd Amsterdam deze set verslagen en stond er een 1-3 overwinning voor Keistad op het formulier. (20-25)

Commentaar Floris Verhijde trainer/coach Keistad: “Vooraf wisten we dat Amsterdam een taaie tegenstander zou zijn. Verdedigend staan ze goed en met lange aanvalsters hebben ze genoeg aanvalskracht om het iedere tegenstander moeilijk te maken. Wij hebben geprobeerd het ze moeilijk te maken met veel servedruk en een scorende side – out. Helaas liet onze serve ons in de steek. Veel service fouten zorgde ervoor dat we moesten schakelen. Iets makkelijker serveren en dan maar de rally’s winnen. Al met al een zwaarbevochten overwinning. En dat verdiend (op “complimentendag”) een groot compliment voor het gehele team.

Komende zaterdag spelen we thuis tegen de nummer twee Croonenburg. Uit hebben we met 3-1 van hun verloren. Aan ons de uitdaging om een antwoord op hun scoringsdrang te vinden. Of dat ons lukt: zaterdag om 18:30 uur zullen we het antwoord weten. Sporthal Midland, Amersfoort

Starting Six: Eva Hilhorst, Eline v. Ooststroom, Yara v.Keeken, Jiske v.Keeken, Rian Bos, Reneé van Bokkem, Amber vd. Berg. Stand-ins: Wilma Koeslag, Kristy Beyazkaya, Gerdieneke Dankers.

(Wedstrijdverslag van Floris Verhijde, trainer coach Keistad)