De eerste zege van Set-Up II is binnen

volleybal_logo_Set - Up 65VoV, 03-10-2016. 6:57 uur. Gisteren plaatsten we reeds het VoV verslag van de wedstrijd Springendal Set – Up ’65 dames II vs Dash. De dames leverden ook hun eigen kijk op de wedstrijd bij VoV aan, dat geschreven werd door Marloes Hesselink. Uiteraard willen we u dat niet onthouden, derhalve onderstaand hun versie op het gebeurde.

“Om kwart voor één werd er verzameld in sporthal de Schalm. Na een korte babbel in de kantine mochten we onze nieuwe wedstrijdkleding passen. Helemaal verheugd op dat er hierin gespeeld mocht worden, kwamen we tot de conclusie dat er maar 11 tenues waren. Balen, want we waren met Pien Vos en Myrthe Kamphuis uit dames 3, met 12 speelsters. (Pien en Myrthe nog bedankt voor jullie inzet!)

Om 14.00 uur begon, dan toch maar in ons oude tenue, de wedstrijd. We hadden er met zijn allen erg veel zin in. Het was immers onze eerste thuiswedstrijd en na de 4-0 nederlaag van vorige week waren we erg gebrand om deze week wel punten te pakken. Vooraf werden we door de coaches geïnstrueerd om met volle overgave en enthousiasme de wedstrijd te spelen en dat is ook wat we deden.

We begonnen de wedstrijd erg sterk met een voorsprong van 7-1. Mede namens een mooie service serie van Marlies Eertman stonden we al gauw 14-6 voor.  Niet alleen Marlies maar ook Carine Elferink scoorde haar punten. Met een aantal rake ballen aan het net kwamen we op een stand van 24-15 voor waarna Anne Hesselink het laatste punt op het scorebord verzorgde met een succesvolle doortikbal.

In de tweede set hadden we het wat lastiger. Dash deed er een stapje bij en daar moesten wij de consequenties van ervaren. Het ging gelijk op maar met hard werken, en een beetje geluk dat de spelverdeelster van Dash twee technische fouten maakte, wisten we de set alsnog binnen te slepen met 25-27.  Met 2-0 voor in sets gingen we met een goed gevoel de derde set in.

Helaas konden we ons stabiele spel van de eerste en deels van de tweede set niet doorzetten. Deze set werd dan ook verloren met 19-25.  Oké, even weer terug naar het begin. We wilden toch echt niet een vijfsetter spelen na 2-0 voor te hebben gestaan.

Vol goede moed begonnen we dan ook aan de vierde set wat resulteerde in een 3-0 voorsprong dankzij de sterke service van Ilse Kamphuis. Helaas hadden we het deze set wat moeilijk in de passlinie waardoor het hele spelletje een beetje ontregeld werd. We konden het deze set opnieuw niet omdraaien naar een winst. Dash bleef het ons lastig maken en ook deze set ging dan ook verloren en wel met 14-25.

Dan moesten we het maar afmaken in de vijfde set. Opnieuw begonnen we serverend erg sterk. Anne maakte het Dash erg moeilijk en serveerde ons naar een 3-0 voorsprong. Wat volgde was een duel  met erg veel servefouten en rommelig spel. Echter bleven we de side – outs wel elke keer maken en maakte Marleen van Benthem het, op een stand van 14-11, op z’n Marleens af met een heerlijk shotje rechtdoor op de lijn.

Yes, de eerste winst van het seizoen is binnen! Komende week zal er weer heel hard gewerkt moeten worden tijdens de trainingen en hopelijk kunnen we zaterdag dan met winst terugkeren vanuit Sneek.”

gh @Vizier op Volleybal. Verslag door Marloes Hesselink.