De Eredivisie (m) hervat dit weekend

VoV, 16-02-2024. 6:03 uur. Aanstaand weekend gaan ook de heren in de Eredivisie weer verder met het tweede deel van het seizoen 2023/ 2024. Na het reguliere seizoen bestaat ook dat net als bij de dames uit de wedstrijden in de A- en de B- poule.

In de A-Poule komen de Top 4 van het reguliere seizoen uit. Dat zijn, met tussen haakjes de startpremie:

• 01> Orion 49 (3)
  • 02> SV Dynamo 41 (2)
  • 03> VC Limax 39 (1)
  • 04> Lycurgus 36 (0)

Orion was in her reguliere seizoen de beste ploeg. In 18 wedstrijden morsten ze slechts 5 punten via 3 wedstrijden die in een tiebreak eindigden vs. VC Limax en Sliedrecht Sport. Orion won de wedstrijden tegen SV Dynamo en Lycurgus. Het werd 1-3 in Apeldoorn en Groningen en 3-0 en 3-1 in Doetinchem. Afgelopen weekend speelden ze voor de beker nog twee keer tegen Lycurgus, via de Golden Set wisten ze na 3-1 verlies in Groningen en 3-1 winst in Doetinchem zich voor de finale te plaatsen.

Maar uit voorgaande seizoenen weten we ook dat de eerste plaats in het reguliere seizoen geen garantie is voor het spelen van de play-offs om de titel.

Voor aanstaande zondag staan gepland:

• Om 15:00 uur: Lycurgus vs. Orion, hun derde ontmoeting in 8 dagen
  • Om 16:30 uur: VC Limax vs. SV Dynamo.

In de B-poule komen de andere vijf teams uit, met ook hier tussen haakjes de bonus om mee te beginnen.

• 01> Sliedrecht Sport 34 (4)
  • 02> SSS 27 (3)
  • 03> VoCASA 24 (2)
  • 04> PDK 10 (1)
  • 05> ZVH 09 (0)

Sliedrecht Sport krijgt van Bartje de favorietenrol voor de eerste plaats opgespeld en met daaraan vast het ticket voor de tussenronde voor de halve finale. Voor dat andere ticket zijn SSS en VoCASA de gegadigden. Zij zullen waarschijnlijk onder elkaar gaan uitmaken wie een vervolg aan de B-poule kan geven.