De weg naar de Final Four in Zwolle (m)

Zaterdag worden in Zwolle ook de Final Four bekerwedstrijden bij de mannen gespeeld. Voor de halve finales hebben zich geplaatst en spelen tegen elkaar Landstede Volleybal vs Orion Doetinchem en Prins / VCV vs Kootfin Taurus. Gezien de zojuist afgelopen reguliere competitie en de daarin behaalde resultaten is Landstede Volleybal voor ons favoriet om de titel met succes te verdedigen. Al weet je het nooit zeker, want hoe sterk Orion is hebben ze tijdens het seizoen niet kunnen laten zien. Wel in de beker, daar schakelden ze in de kwartfinale Draisma Dynamo uit, dat in de competitie wel twee keer van Landstede won.

Landstede Volleybal:

In de achtste finale, die in één wedstrijd werd beslist, was Landstede met 1-3 te sterk voor SSS Barneveld. In de kwart finale was Abiant Lycurgus twee keer de tegenstander. Op 22 januari leden de Groningers in Zwolle een hoopvolle 3-2 nederlaag. Er zaten toen nog geen slagbomen voor de weg naar Zwolle, echter in de return in Groningen pakte de ploeg van Redbad Strikwerda een duidelijke 1-3 zege, waarmee de weg naar de Final Four voor de Groningers een doodlopende weg was geworden. Landstede had de tickets binnen.

Orion Doetinchem:

Orion moest al in de derde ronde knokken voor een plaatsje in de achtste finale. In de driekamp met Alterno en King Software VCN bleven ze overeind, waardoor er in de achtste finale tegen Reflex Kampen gespeeld kon worden. Met 3-0 werd de hekkensluiter van de Eredivisie aan de kant gezet, waarna er een mooie dubbel tegen Draisma Dynamo op het programma stond.

Al wil de Nevobo ons in haar uitslagen van de kwartfinale wijsmaken dat er toen ook al tegen Landstede Volleybal gespeeld werd, maar we weten wel beter. Want anders konden toch beide teams nu niet weer tegen elkaar spelen. Neen hoor, Orion speelde tegen Dynamo, we weten het beter dan de Nevobo, verloor in Apeldoorn met 3-2 en won in Doetinchem met 3-1. Waarmee Zwolle voor 22 februari in de wedstrijdagenda kon worden gezet.

Prins / VCV:

De weg naar de finale ging voor het Veenendaalse Prins / VCV langs Zaanstad, waar met 0-3 werd gewonnen en Meijel. Topdivisionist Peelpush maakte het VCV knap lastig, maar kwam uiteindelijk net tekort om voor een bekerstunt van de eerste categorie te zorgen.

Kootfin / Taurus:

Taurus schakelde in de achtste finale Rivo uit. Dat ging met hangen en wurgen, want de setstanden in de tweede (33-31) en derde set (26-24) konden niet met kleiner verschil afgesloten worden. De dubbele ontmoeting met Inter Rijswijk, de koploper van de Topdivisie werd met 3-0 en 1-3 gewonnen. In Rijswijk zat er in de tweede (28-30) en derde set (25-23) het minimum aan punten verschil in de uitslag. Maar dat maakt nu allemaal niets meer uit. Taurus heeft de weg naar Zwolle succesvol afgelegd!

De mannen spelen om 13:00 uur ( Prins VCV vs Kootfin Taurus) en 17:00 uur (Landstede Volleybal vs Orion). De finale staat voor zondag 23 februari om 13:00 uur geprogrammeerd.