Vizier op volleybal

 

Deep throat in scheidsrechtersland

Tot Vizier op Volleybal wendde zich iemand, die eerder al onze online volleybalsite als medium had gebruikt om zijn onrust en zorgen uit te spreken over het reilen en zeilen in volleybal scheidsrechtersland.  Zijn eerdere artikelen waren er mede de oorzaak van dat er destijds naar een oplossing is gezocht en die, voor zover wij weten, toen ook is gevonden.

Dat was voor ons de reden om nu ook zijn / haar artikel te plaatsen. Wilt u hierop reageren dan kan dat naar g.heerink@arghent.nl. Wij sturen uw reacties door en komen daar eventueel in een vervolgartikel op terug.

Onrust bij arbitrage: Groenewegen stopt als hoofd zaalvolleybal arbitrage

“Hoewel de rust aan de oppervlakte lijkt wedergekeerd, is de sfeer bij veel 1ste en 2de divisie scheidsrechters nog niet echt positief te noemen. De meeste scheidsrechters lijken inmiddels vrede te hebben met het systeem,  waarbij gewerkt wordt met mentoren, maar het licentie systeem met punten is nog lang niet geaccepteerd.

Nogal wat scheidsrechters gaan het seizoen in met het idee dat het ongewild wel eens hun laatste kan worden. Wanneer aan het eind van het seizoen blijkt dat er te weinig punten zijn gehaald, lijken namelijk weinig scheidsrechters, naast hun wekelijkse inzet, genegen te zijn nog iets extra’s te doen. Zij denken er over dan maar terug te keren naar de regio of te stoppen met fluiten.

Inmiddels is ook nog eens bekend geworden dat Peter Groenewegen heeft besloten te stoppen met zijn functie hoofd zaalvolleybal arbitrage. De reden hiervoor is een verschil van inzicht in de wijze waarop deze taak ingevuld zou moeten worden. De Nevobo verliest daarmee weer een kundig vrijwilliger in de wereld van de arbitrage.

Ook het plotselinge stoppen van Hans van der Velden, een gelouterd internationaal scheidsrechter, is een aderlating voor de arbitrage binnen de Nevobo. De bond lijkt de weg kwijt te zijn, en met een directie en een hoofdbestuur die geen enkele band en affiniteit meer lijken te hebben met de arbitrage, een noodzakelijk kwaad,  lijkt er nog geen einde aan de kaalslag in arbitrageland te zijn gekomen.”