Derde play-off duel voor Nicole Koolhaas

Kampioenspoule:

Nicole Koolhaas heeft met Mulhouse het goede resultaat uit de eerste play off wedstrijd tegen Béziers niet kunnen herhalen. De 3-0 winst op dinsdag werd nu opgevolgd door een 3-2 nederlaag. Het niveau schommelde in de beginsets behoorlijk, hetgeen een 15-25 en 25-14 uitslag tot gevolg had.

Het team van Nicole nam via 20-25 en 1-2 voorsprong in sets, maar moest de laatste set en de tiebreak met twee puntjes verschil, 25-23 en 15-13, aan Béziers laten. Vandaag wordt de beslissende derde wedstrijd gespeeld.  RC Cannes had in Calais al gewonnen en plaatsten zich via de 3-0 thuiszege, afgetekend met 25-17, 25-13 en 25-13, voor de zestiende opeenvolgende keer voor de finale om het Franse kampioenschap.

Om plek vijf:

In de poule, waarin de teams  strijden om plek vijf heeft Le Cannet met 3-0 van Evreux gewonnen. In Evreux was er deze week eerder al een 1-3 zege. Evreux kwam per set niet verder dan maximaal achttien punten.  Titia Sustring scoorde twaalf punten voor Le Cannet, Elena Neve kwam bij Evreux niet binnen de lijnen. Le Cannet weet nog niet wie de tegenstander om de vijfde plek gaat worden, omdat Istres en Hainaut vandaag nogmaals tegenover elkaar staan. Istres won met nu met 3-1 waar het eerder met 3-2 verloor.