Derde zege Krekkers, derde derby verlies Set-Up

VoV, 09-10-2022. 7:26 uur. In de Topdivisie A bij de dames deden de uitspelende ploegen het best. Maar liefst vier keer was er een zege voor de gasten, een keer won de thuisploeg en van de topper Donitas vs. Veracles was de uitslag bij het online gaan van dit overzicht nog niet bij ons bekend. Jammer.

Krekkers won weer met 3-1, hun derde opeenvolgende zege in vier sets. Met dit verschil dat deze keer de eerste set werd gewonnen (25-23), maar de tweede tegen Alterno heel dik werd verloren (14-25). Met 25-18 en 25-12 werd die ‘misstap’ vervolgens in set drie en vier (met veel lef en bravoure volgens de trainer Frank van en Noort) weer rechtgezet. De fotoreportage  van dit duel door Jan van den Noort staan onder DEZE LINK

In Ootmarsum leed Set-Up ’65 zijn derde derby nederlaag op rij. Nadat in de voorgaande weken DeVoKo en Rivo te sterk waren, nam nu Apollo 8 dames 2 de punten mee en liet de ploeg van Marcel Veneklaas en Kitty Sanders met lege handen in de Schalm achter. Via 18-25 en 19-25 kwam Apollo op 0-2. In de derde set was er een nipte 23-25 zege.

Bij DeVoKo in Denekamp hadden de dames van de thuisploeg na afloop de teleurstelling op hun gezichten staan na de verloren derby tegen Rivo. DeVoKo kwam maar moeizaam op gang en verloor de eerste set met 17-25.  Meer servedruk en een hoger aanvalsrendement zorgden in de tweede set via 25-20 voor de 1-1 setstand. De thuisploeg kon in de derde en vierde set niet meer aanknopen bij het niveau van de tweede en leed nipte verliezen. Met 23-25 en 21-25 gingen alle punten mee naar Rijssen.

Dynamo Tubbergen leed thuis een 0-3 nederlaag tegen Sudosa-Desto Dames 2. Dat   had de ploeg van Damir Colo zich heel anders voorgesteld. Dynamo wacht na drie wedstrijden nog steeds op hun eerste overwinning. Die komt elke week dichterbij, dat is wel zeker. Sudosa-Desto slaagde erin om in de verlenging van de tweede set met minimaal verschil (27-29) de winst te pakken. In de sets ervoor en erna was er met 20-25 en 18-25 beduidend meer ‘lucht’ in de eindstand.

Ook voor VC Sneek Dames 2 komt de eerste zege van het seizoen elke week dichterbij. Gisteren was het nog niet zover, thuis teen US Dames 2 konden ze geen setje meepakken. De ploeg uit Amsterdam vertrok met 22-25, 19-25 en 16-25 en dus met de volle buit van drie punten in de tas terug naar de hoofdstad.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort uit Krekkers vs. Alterno.