DeVoKo loopt puntje verder uit

In de eerste divisie A heeft Reggefiber DeVoKo weer een puntje méér afstand genomen van directe achtervolger Sudosa – Desto. Met het onderlinge treffen voor aanstaande zaterdag op de agenda geeft 8 punten voorsprong een ‘safe’ gevoel om die wedstrijd in te gaan. De ploeg van trainer coach Marcel Veneklaas won thuis afgetekend met 4-0 van Reflex Kampen, de gasten kwamen geen set boven de twintig (19, 17, 15 en 16) terwijl Sudosa thuis een setje en puntje morste toen de zege al binnen was. Na 25-18, 25-22 en 25-14 ging de vierde set met 20-25 naar Sneek 2.

Veracles heeft de plaats op het podium overgenomen van Tornado Geesteren. De Groningers versloegen Set-Up ’65 II met 3-1. Na twee sets (25-16 en 16-25) waren de punten standen in evenwicht,  vervolgens wist Veracles met 25-12 en 25-18 de wedstrijd naar zich toe te trekken. En naar bleek ook de bronzen plek, want Tornado verloor thuis met 2-3 van Captains***Kangeroe. De gasten pakten een 0-2 voorsprong ( 23-25, 19-25), die de thuisploeg met 25-23 en 25-17 ongedaan maakte. Toen was echter de koek ook op, want de tiebreak werd met 07-15 verloren. Kangeroe deed met deze zege goede zaken, gezien het verlies van Set-Up II. Ze staan nu nog 1 puntje van de veilige negende plek af.

Rivo kende geen pardon met Vovem ’90. Voor de ploeg uit Emmeloord is het doek definitief gevallen. Met nog vier wedstrijden te gaan staan ze 23 punten achter op de veilige negende plek en 22 punten achter op de p/d plaats. Ze gaan het volgend seizoen in de 2de divisie proberen een stuk beter te doen. Het ‘net niet’ gevoel is Rivo gezien de setstanden 12-25, 11-25, 12-25 en 16-25 wel kwijtgeraakt. Vovem ’90 kwam er blijkbaar niet aan te pas.

De tweede degradatiekandidaat, SVS Schalkhaar, kwam thuis niet verder dan een 1-3 nederlaag tegen Sneek 3. Hun achterstand op de p/d plek is nu 15 punten en theoretisch is degradatie nog geen feit, maar in de praktijk zal die achterstand in vier wedstrijden niet meer te overbruggen zijn. Sneek3 verloor de eerste set met 25-16, maar zette dat recht met 19-25, 16-25 en 15-25.