DeVoKo loopt uit op achtervolgers

Rivo H1 - Lycurgus H1, 18-01-2014 008 [1600x1200]Afgelopen weekend werd de thuiswedstrijd tegen Reflex uit Kampen gespeeld. De uitwedstrijd in het eerste deel van het seizoen was een zware wedstrijd waarin met veel bloed, zweet en tranen de vier punten mee naar Denekamp konden worden genomen. De meiden van Reggefiber waren dus gewaarschuwd voor het ervaren team van Reflex. De afgelopen weken werd door de tegenstander wisselend gespeeld, terwijl de Denekampse dames de afgelopen drie wedstrijden alle punten hebben gepakt. Of dat ook tegen Reflex is gelukt, kunnen jullie hieronder lezen.

De eerste set ging gelijk op. Aan het net scoorde Amke Blokhuis enkele harde aanvallen waar de verdediging van Reflex geen antwoord op had. Marlon Stevelink verdeelde de ballen mooi over alle speelsters. Vanaf 18-17 nam Reggefiber een grotere voorsprong. Op het einde lieten de dames Reflex nog een beetje terugkomen, maar met 25-21 werd de eerste set gepakt.

De tweede set was eenzelfde verhaal, maar nu maakten de dames van Reggefiber veel eigen fouten. Vooral serverend ging er te vaak een bal mis, waardoor Reflex lange tijd kon aanklampen. Nadat de foutenlast omlaag ging en de pass beter naar het net werd gebracht, begon de score snel op te lopen. Deze set werd met 25-17 gewonnen.

In de derde set pakte iedereen de punten mee. Daphne Giesselink stak haar handen zo hoog over het net, dat ze de bal bijna op haar eigen voeten terugblokkeerde. Aan het net scoorde vooral Loes Hassink veel ballen richting de rechtsachter positie en Anouk Molendijk kon haar servicekunsten weer laten zien. Een mooie serveserie van Anouk Heemstra zorgde voor de laatste punten en de setwinst van 25-15.

Ook de vierde set was belangrijk om te pakken, want Sudosa Assen blijft ook winnen en staat daarom nog steeds kort achter de dames van Reggefiber. Deze set bleven de Denekampse dames goed gefocust, de pass werd mooi gebracht door Kim Molendijk en consorten waardoor vooral beide midspeelsters veel punten op hun naam konden zetten. Ook deze laatste set ging naar de dames, met 25-16 werd de 4-0 op het wedstrijdformulier gezet.

Volgende week komt achtervolger Sudosa Assen op bezoek. Zij wonnen dit weekend met 3-1, verliezen dus een punt op de dames van Reggefiber, en staan momenteel acht punten achter. Deze wedstrijd is dus zeker een belangrijke, want het kampioenschap is nog lang niet binnen! Er staan echter nog vier wedstrijd op het programma dus er zijn nog twintig punten te verdelen.

Alle mini’s en jeugdleden worden komende week middels een brief persoonlijk uitgenodigd om de dames bij deze wedstrijd te komen aan moedigen. Via deze weg willen wij alle andere geïnteresseerden uitnodigen om vanaf 15:45 uur in de Dorper Esch aanwezig te zijn bij deze, bij voorbaat, spannende wedstrijd. De dames gaan zeker hun beste beentje voor zetten om er een mooie wedstrijd van te maken, dus hopelijk tot dan!

(Wedstrijdverslag van Ellen Stevelink, Reggefiber DeVoKo. Foto Jan van den Noort)