Dinto wint geslaagd DeVoKo toernooi.

VoV, 15-09-2024. 7:33 uur. Gisteren had Topdivisionist DeVoKo uit Denekamp acht teams te gast, die volgend seizoen in de Superdivisie of Topdivisie uitkomen. Vanaf 10:30 uur werd er in de Dorper Esch in drie poules van drie teams met veel beleving en inzet om de punten gestreden.

Gastteam DeVoKo had de hele organisatie en alles wat erbij komt kijken voor een toernooi van deze omvang prima voor elkaar. Oefening baat kunst zullen we maar zeggen, het was immers als de zoveelste keer dat DeVoKo als gastteam optrad. Elk team speelde in de eerste ronde twee wedstrijden van twee volledige sets.

Poule A: DeVoKo en Sudosa-Desto D2 sloten hun eerste duel tegen elkaar via 19-25 en 25-11 met 1-1 af. Daarna speelde DeVoKo tegen Pegasus Nijmegen. Een mooi op en neer golvend duel met aan weerskanten van het net een tweeling, die ook nog eens dezelfde positie in het team vervulden. Libero en spelverdeelster. De ploeg van Eric Robbers en Jarno Hooi won beide sets, de eerste met 23-25, de tweede met 16-25.

In de eerste set kon DeVoKo een ruime achterstand bij 6-10 en 9-13 inlopen tot 17-18 na een ace van Guusje Leus. De 21-24 werd het nog 23-24 voordat Pegasus de set voor zich besliste. De thuisploeg kwam in set twee met 0-7 achter, maar knokte zich terug naar 11-14, waarop Pegasus naar de kant ging. Met een paar aces maakten ze er vervolgens 12-20 van waarna ze de set met ruim verschil afsloten.

Sudosa-Desto en Pegasus speelden daarna met 1-1 gelijk. Setstanden 21-25 en 25-19.

Poule B: Set-Up ’65 verloor met 0-2 van AVV Keistad via de setstanden 21-25 en 15-25. Tegen VoCASA werd gelijkgespeeld. Daar eindigden de sets in 25-21 en 17-25. VV Keistad en VoCASA speelden om de poulewinst, via 25-21 en 25-18 won AVV Keistad en plaatste zich voor de kampioenspoule.

Poule C: Krekkers vs. Apollo 8 D2 stond als eerste op het programma. Via 20-25 en 21-25 ging de winst met 0-2 naar Apollo 8 D2. Krekkers kon in de eerste set tot 12-13 goed tegenstand bieden, maar moest de ploeg uit Borne toen laten gaan. Ook de time out op 15-21 bracht geen ommekeer. De inhaalrace aan het eind van de set (van 17-22 naar 20-22) maakte het nog even spannend, maar met drie punten op rij pakte Apollo 8 daarna de winst.

In set twee keek de ploeg uit Maria Parochie tot 12-15 tegen een achterstand aan, vervolgens draaiden ze de score naar hun voordeel bij (15-13, 17-15). Apollo 8 nam de leiding bij 18-19 weer over en stond die niet meer af. Via 20-23 werd het 21-25.

Krekkers kon tegen de latere kampioen Dinto een 1-1 gelijkspel behalen via de setstanden 25-22 en 20-25. De strijd om een plaatsje in de kampioenspoule tussen Apollo 8 D2 en Dinto was daarna spannend. Met 23-25 en 24-26 ging de winst naar Dinto.

Na de eerste ronde volgde de nieuw indeling, waarbij de nummers 1 een nieuwe poule vormden, net als de nummers 2 en 3.

In de poule van de poulewinnaars speelden Pegasus, AVV Keistad en Dinto. Pegasus verloor zowel van Keistad als Dinto. De toernooiwinst ging dus in de laatste wedstrijd tussen Keistad en Dinto. Dinto kroonde zich tot de toernooiwinnaar. Ze wonnen de finale tegen Keistad met 2-0 via de setstanden 22-25 en 16-25. Verder stonden dus Keistad en Pegasus op het podium.

In de poule van de nummers twee kwamen uit Sudosa D2, VoCASA en Apollo 8 D2. Sudosa-Desto D2 speelde via 25-17 en 17-25 gelijk tegen VoCASA. En ze wonnen met 25-18 en 25-19 van Apollo 8 D2. De uitslag van het duel VoCASA vs. Apollo 8 D2 werd 1-1. VoCASA won de eerste set met 25-23, Apollo 8 D2 de tweede met 20-25.

In de poule van de nummers drie werden Krekkers, DeVoKo en Set-Up ’65 ingedeeld. Net als in de andere twee poules waarin de Super Divisionisten uitkwamen gaven de drie Twentse topdivisionisten bij elkaar in een groep mooie duels te zien.

DeVoKo opende tegen Krekkers en speelde met 1-1 gelijk. Via 25-20 en 21-25. Krekkers had in de beginfase van de eerste set via scores van Thirza Wesselink vlot een 2-7 voorsprong, die DeVoKo bij 18-18 helemaal had weggewerkt. Guusje Leus en Nicole Oude Luttikhuis sloegen DeVoKo naar de winst. In set twee een gelijk opgaande strijd met afwisselend Krekkers en DeVoKo op voorsprong. Na de 19-19 tussenstand maakte Krekkers het verschil naar 19-24 en won met 21-15.

DeVoKo won met 25-20 en 25-19 van Set-Up ’65. In de eerste set maakten ze het verschil na 16-15, in de tweede konden de gastheren een 15-17 achterstand veranderen in een 20-17 voorsprong, waarna de set met 25-19 werd gewonnen.

De wedstrijd tussen Krekkers en Set-Up ’65 werd niet meer gespeeld vanwege blessures bij de ploeg uit Ootmarsum.

Een woord van dank was er voor alle scheidsrechters die net als de speelsters en coaches weer een toernooi dichter bij de opening van het nieuwe seizoen zijn.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FB Dinto.