Donitas D2 is ‘Back on the Track’

Selectie Donitas Dames 2“Na de teleurstellende 3-1 verliespartij tegen Olhaco waren de dames van het tweede er deze week extra op gebrand om goede resultaten te boeken tegen de nummer 11 uit de competitie, VC058 uit Ljouwert. Dit gelukkig niet zonder succes, er werd een 3-1 overwinning werd behaald.

Omdat de dames van Donitas de eerste set vaak traag beginnen, wat meestal resulteert in een redelijke achterstand aan het begin van de wedstrijd, hebben de trainers besloten er een nieuw stukje wedstrijdvoorbereiding in te gooien. Een aantal sprintjes na de warming-up om gebrand het veld in te gaan. Tot nu toe heeft dit het gewenste resultaat. Deze week begon dames 2 de wedstrijd met Erica Fijlstra, Mirel Gooselink, Elze Alons, Nienke Oostenbrink, Annelie Suurmeijer, Sigrid Mulder en als libero Annemarie Tol.

Zoals net al werd gezegd begonnen de dames van het tweede goed aan de wedstrijd. De passjes lagen mooi op 2 / 3, waardoor wij ons favoriete spel konden spelen. Er werden prachtige set-ups op de middens gespeeld, die hier uiteraard wel raad mee wisten. Een van onze grote krachten ligt in ons enthousiasme en onze zangkwaliteit, en ook deze week wisten we de Struik weer van veel lawaai te voorzien (met onder andere het inmiddels bij veel Donitaters bekende : Ai, ai, Olga!). Ook onze servicedruk liet in de eerste set weinig te wensen over, en we sloten deze set dan ook af met een zakelijke en klinkende 25-9 overwinning.

In de tweede set werd het spelletje netjes voortgezet. In de time-outs van de tegenstanders had coach Mark van Amsterdam vaak weinig meer te zeggen dan: ‘Het ziet er mooi uit dames, blijf zo doorgaan want ik heb niet heel veel toe te voegen’. Brave dames als we zijn, luisterden we hier dan ook keurig naar.Met 25-15 werd ook de tweede set zonder al te veel pijn en moeite binnen gehaald.

Maar dan, de altijd lastig 3e set bij een 2-0 voorsprong. Alhoewel er netjes begonnen werd, wat een ruime voorsprong op het telbord als gevolg had, werden de zenuwen met het oog op een 4-0 overwinning ons toch te veel. Ilsa Wanningen werd er ingewisseld voor Erica Fijlstra, om hopelijk met nieuwe energie de dames uit Groningen weer terug te leiden naar hun oorspronkelijke spelletje. Toen dit niet genoeg bleek om netjes te gaan volleyballen, kwam Annemijn Lubbersen er in voor Sigrid Mulder.

Maar ook haar keurige service passjes konden de rest van het spel niet meer redden. De dames van Leeuwarden deden allemaal een stapje extra, waar wij een stapje minder zetten. De punten hoefden ze zelf niet meer persé te maken, want Donitas hielp ze hier graag aan door rare fouten te maken. Een bal, zonder ook maar een éénvrouws blokkering snoeihard in het net, rallyballen over het net passen, het mooie spel van dames 2 was ver te zoeken. De derde set sloten we af met een teleurstellend verlies van 20-25.

Gelukkig vonden we in de vierde set ons enthousiasme en eigen spel weer terug. Ilsa bleef staan voor Erika, verder werd er gespeeld met de begin op- en instelling. Met veel lawaai en plezier vonden de Donitas dames hun weg terug. Hier hadden de dames uit Leeuwarden geen antwoord meer op. De wedstrijd werd afgesloten met een laatste setstand van 25-15, en dus een 3-1 overwinning voor de dames uit Groningen. Met deze eindstand staat Donitas D2 nu op een derde plaats in de competitie, maar de verschillen tussen de top-7 blijven miniem, dus het blijft nog spannend welk team zich uiteindelijk kampioen mag noemen!

(Wedstrijdverslag door Sigrid Mulder, Donitas dames 2)