Donitas dames 3 pakt vier punten

DonitasshirtsRSZ

Afgelopen zaterdag stond voor Donitas III  Zwolle dames 2 op het programma. De vorige keer verloren we in Zwolle met 3-1. Te veel punten laten liggen vonden wij, tijd voor revanche dus. Zo begonnen wij deze week lekker fanatiek met wat sprintjes tijdens training. Voor sommigen onder ons, net iets té fanatiek. Desalniettemin waren wij zaterdag er helemaal klaar voor om de dames van Zwolle te ontvangen voor een potje volleybal. De wedstrijd startte met Dagmar en Meike op de buitenpositie, Tessa en Corien op het midden, Silke als spelverdeelster en Mirel op de diagonaal. Omdat onze libero vandaag niet bij de wedstrijd aanwezig kon zijn, nam Elise de libero positie over.

Onze coach Jisse was nog zelf aan het spelen en sloot zich aan halverwege de eerste set. We besloten hem te verrassen met een mooie voorsprong. Door een goede servedruk en blokkering, kreeg Zwolle het moeilijk om bij ons te scoren. Zo wonnen we de set met 25-18. Ook de tweede set begonnen we sterk en stonden we snel 11-7 voor. Zwolle pikte dit niet en sloeg terug met serve series waar wij maar moeilijk antwoord op hadden. Niet veel later stonden we alweer 19-15 achter. Maar wat zij kunnen met serve, kan Meike nog beter en zo scoorden wij de volgende zeven punten achter elkaar. De eer liet ze aan Corien, die de set uit mocht serveren.

In de derde set ging het niet meer vanzelf. We kwamen onder serve druk te staan en ook het scoren wilde opeens niet meer lukken. Jisse wisselde nog Elizanne en Carien erin, maar helaas was Zwolle niet meer van plan om de set terug te geven. Met 13-25 kwam er gelukkig snel een einde aan deze set. In set vier herinnerden we weer dat we revanche aan het nemen waren en dat het vandaag onze dag was!  We hadden de pass weer onder controle, waardoor ook Silke weer het spel mooi kon gaan verdelen en de aanvallers ook weer hun ding konden doen. We wonnen de set met 25-16. Hoppa, vier punten in de pocket!

(Wedstrijdverslag van Mirel Goselink, Donitas dames 3)