Dosko D1 is VC Wik D1 de baas in laatste bekerronde

VoV, 30-09-2024. 6:52 uur. Na 2 bekerwedstrijden tegen Topdivisie en Eerste divisie, stond er vandaag een wedstrijd op het programma tegen een gelijk niveau. Wik uit Groot-Ammers was de tegenstander. Voor Dosko niet volledig onbekend, want vorig jaar hebben zij al een oefenpot tegen dit team gespeeld.

Met 7 meiden sterk werd de eerste set gestart. Een vliegende start kun je het wel noemen. Al snel keek Dosko tegen een 17-10 voorsprong aan. De service pass kwam goed aan en daardoor kon spelverder Mara iedereen op haar wenken bedienen. Een aantal harde klappen van middenaanvallers Iris en Tessa maakte de voorsprong groter tot een winst van 25-15.

Dezelfde 7 meiden bleven staan in set 2 en de wens was het spel door te zetten. De flinke service druk van Wik zorgde bij Dosko nog steeds voor een prima pass, alleen werd de aanval te doorzichtig en had Wik daar steeds een antwoord op. Spelverder Mara werd gedwongen tot een set up naar de buitenkant waar Wik continu een keurig blok tegenover had staan. Helaas werd dit een 22-25 setwinst voor Wik.

Frisse moet in set 3. Coach Kasper had de meiden nieuwe tips meegegeven en er werd weer positief begonnen aan de 3e set. Libero Annabel en Passer-loper Iris leverde keurige passjes af en Mara had weer het overzicht om iedereen aan te spelen. Diagonaal Jet ramde aan paar mooie ballen de grond in vanaf de rechterkant van het veld. Een klein gat werd geslagen in het voordeel van de dames uit Stolwijk.

Echter had Wik hier wel antwoord op en bleef de set spannend. Er kwam een spelverdeler wissel en frisse kracht Josine had andere inzichten, verveelde het spel net weer even anders en deze vernieuwing leidde wederom tot een kleine voorsprong. Het jonge talent Jara sloeg aan de linkerkant van het veld te ballen hard door de blokkering heen en met het hele team werd het winnende punt gevierd! 25-23 en een 2-1 voorsprong in sets.

De vierde en hopelijk laatste set. In de vierde set bleven spelverdelers Mara en Josine elkaar afwisselen en dit was een goede zet van de coach. Met goede passjes werden de middenaanvallers veel aangespeeld en was er snel weer een mooie voorsprong. Deze voorsprong heeft Dosko vastgehouden, wat leidde tot een mooie setwinst van 25-21.

Aan de bar werd de eerste winst van het seizoen gevierd! Komend weekend zijn wij vrij van de competitie maar is wel direct het teamuitje. Op 12 oktober start dan echt de competitie met 12.30 een wedstrijd tegen Volley Tilburg D2.

gh @ VoV, verslag door Henriëtte Both, Dosko. Archieffoto website Dosko.