Dramatische week voor Peelpush

Peelpush20152016

Peelpush heeft een dramatische week achter de rug. Aan het einde van de rit stond er een 3-2 nederlaag in Groningen op het scorebord. Het ene punt dat uit de studentensporthal werd weggesleept mag dan nog als pleister voor het bloeden worden gezien.

De ellende voor Peelpush begon op woensdagavond. Loni Wissink kwam tijdens de training ongelukkig terecht op de voet van Kim de Wild en scheurde haar enkelbanden. Dat was voor de toch al smalle Meijelse selectie al een fikse aderlating, vooral in de wetenschap dat de bankspeelsters van Dames 2 vanwege hun eigen competitieverplichtingen niet mee konden naar het hoge noorden.

Gelukkig werd Floor Berden bereid gevonden om een feestje te laten lopen om het tegen degradatie vechtende team te hulp te schieten. Dat pakte in eerste instantie goed uit. Peelpush won de eerste twee sets, op twee fikse dips na, vrij gemakkelijk: 23-25 en 21-25. In de eerste set lieten de Limburgsen Donitas nog wel terugkomen van 15-22 naar 23-23, maar Annette ter Hedde maakte het daarna met een scherpe service goed af. In de tweede set liep Peelpush eenvoudig weg naar 13-22. Donitas, gesteund door een soort van losgeslagen studentenkoor, kwam nog terug naar 19-23, maar moest de set toch aan Peelpush laten.

Set drie werd een klein rampje. Niet alleen liep het spel van Peelpush voor geen meter, bij 22-13 zakte ook nog eens Floor Berden door haar benen, zonder dat er iemand anders in de buurt was. Snel werd duidelijk dat het niet goed was en werd geconstateerd dat ze haar achillespees volledig had afgescheurd.

Terwijl de Groningse studenten nog dachten lollig te wezen door vanaf de tribune een kruk op het veld te gooien, moest coach Johan Leenders razendsnel een noodscenario bedenken. Die werd gevonden in Anne Struijk. Zij ging op midden spelen, waardoor schoof Ilvy Sanders naar de passer loperpositie werd gedirigeerd. De set ging met 25-15 naar Donitas.

Bij Peelpush zat in de vierde set de schrik er bij de zes meegereisde supporters en in het veld nog goed in en dat was in het spel terug te zien. Toch was er herstel en was er zelfs de mogelijkheid om de wedstrijd in de vierde set te beslissen. Een 15-9 achterstand werd knap goedgemaakt tot 21-20. Maar op dat moment drukte Donitas door, waarna er door de 25-21 en de 2-2 een vijfde, beslissende set nodig was.

Daarin ging Peelpush voortvarend van start. Met een 4-8 voorsprong werd van kant gewisseld en bij 7-11 dacht niemand aan Limburgse zijde meer aan een nederlaag. Maar het onmogelijke gebeurde. Via 8-12 werd het 13-12 en uiteindelijk 13-13 en 15-13

(Persbericht Peelpush via Mieke Basten, foto Wim Simons)