Duels Europese cups (m ) met NL-inbreng.

VoV, 11-01-2024. 6:16 uur. Gisteravond kwamen de drie Turkse teams met Nederlandse inbreng uit in de Europese Champions League en CEV Cup. Bij de tegenstanders in de Champions League was Nederland ook vertegenwoordigd.

Champions League:

Ziraat Bankasi van Wouter ter Maat en Bennie Tuinstra had Roeselare van Jasper Wijkstra op bezoek. Roeselare, koploper in Belgiƫ, verweerde zich knap tegen de nummer drie van Turkije maar kwam in de verlenging van de beslissende vijfde set net tekort om met een zege huiswaarts te gaan. Het werd 3-2 voor Ziraat Bankasi via de setstanden 19-25, 25-21, 13-25, 25-20 en 18-16.

Ter Maat scoorde 18 punten, Tuinstra pakte 1 puntje mee. Wijkstra speelde niet. Matthew Anderson werd met 28 punten de topscorer van de partij.

Halkbank van Nimir Abdel-Aziz, koploper in Turkije, leed op eigen veld een pijnlijke 0-3 nederlaag tegen het Italiaanse Piacenza van Robbert Andringa. Alleen in de tweede set kon Halkbank het spannend houden (23-25), in de andere twee sets kwamen ze niet tot de twintig punten (2 x 19-25). Aanvallend (+5 punten) en via de lagere foutenlast (-6 punten) maakte Piacenza het voordelige verschil.

Nimir Abdel-Aziz scoorde 16 keer, Robber Andringa had 4 keer succes en was met een score van 86% op de servepas passend goed op dreef.

CEV Cup:

Fenerbahce van Dick Kooy leed een 3-1 nederlaag bij SC Prometey. Via 26-24 in de vierde set kon de thuisploeg een vijfde set voorkomen. Daarvoor waren de setstanden 25-21, 25-15 en 19-25. Dick Kooy scoorde 11 punten. Thuis zal Fenerbahce dus met 3-0 of 3-1 moeten winnen om de golden set te kunnen spelen.