Duidelijke zeges voor topteams in Eredivisie mannen

VoV, 17-12-2023. 7:45 uur. Gisteren speelde de top van de Eredivisie ranglijst tegen teams uit het rechter rijtje. Vooraf werd er weinig spectaculairs verwacht, die verwachting kwam ook grotendeels uit. Op een setje na. ZVH wist Sliedrecht Sport een set met groot verschil afhandig te maken.

Orion was snel klaar met TTP. Via 25-9 en 25-14 werd een vlotte 2-0 voorsprong genomen, de 25-17 duurde iets langer. De 51 om 24 eigen score zegt alle over de wedstrijd en de verhoudingen binnen de lijnen. Samuli Kaislasalo werd met 15 punten topscorer. Bij TTP kwam niemand in de dubbele cijfers.

SV Dynamo morste tegen VoCASA geen setje. Met 25-18, 25-22 en nogmaals 25-18 werd de 3-0 zege op de borden gezet. Ook hier een ruime marge in de eigen score van 19 punten (59 om 40). Cas Abraham scoorde 14 keer voor SV Dynamo en werd daarmee de topscorer.

PDK kon zich na de 11-25 in de eerste set tegen VC Limax redelijk herstellen met twee keer 20-25 maar het bleef wel een 0-3 nederlaag. Een matchreport was van dit duel niet beschikbaar.

ZVH vs. Sliedrecht Sport werd in vier sets beslist. Na de zeges tegen topteams Lycurgus en VC Limax had Sliedrecht meer moeite dan verwacht met ZVH. De thuisploeg kreeg 21, 21 en 23 punten mee in de verloren sets. De vierde doorgang kon Sliedrecht na de stand na 20-17 achter naar 20-22 ombuigen en won op de side out. ZVH pakte de vierde set met 25-14. De eigen score bedroeg 63 om 61 punten, de foutenlast 28 om 27. Yvo Lunsing van ZVH werd met 24 treffers topscorer van de partij.