Dynamo opnieuw te sterk voor Orion

VoV, 23-04-2023. 17:06 uur. In de ‘best of 5’ play-offs om de landstitel heeft SV Dynamo Apeldoorn een 2-0 voorsprong genomen tegen Orion. Na de winst in Doetinchem was er vanmiddag in Apeldoorn een 3-0 zege via de setstanden 25-23, 25-23 en 26-24. Dynamo kan volgende week in Doetinchem de titel pakken. Lukt dat niet dan is er daarna in Apeldoorn een volgende gelegenheid.

Dynamo en Orion hielden zich met de totale aanvallende scores (47 om 47) en aces (2 om 2) in evenwicht, het verschil werd gemaakt met de blokpunten (6 om 1) en de foutenlast (20 om 21). Martijn Brilhuis (17), Robin Boekhoudt (12) en Yannick Bak kwamen bij SV Dynamo met hun tussen ( ) staande scores in de dubbele cijfers, bij Orion deden dat Samuli Kaislosalo (15) en Edson Felicissimo (12).

Orion raakte in de eerste set een 2-5, 13-15 en 17-19 voorsprong kwijt. Dynamo had de eerste achterstand bij 7-7 weggewerkt en had even bij 13-12 geleid. Het beslissende verschil voor de 25-23 setzege maakten ze met de series van 17-19 naar 20-19 en vervolgens naar 23-21. Waarop de 25-23 volgde.

In set twee nam Orion een 5-8 en 7-11 voorsprong. Op die stand volgde een time out van SV Dynamo, bij 10-11 haalde Dirk Sparidans de gasten naar de zijlijn. Orion had een prima fase in de periode na de 11-12. Jasper Diefenbach, Edson Felicissimo en Samuli Kaislosalo sloegen Orion naar een 12-17 voorsprong.

SV Dynamo ging na 15-19 aan het inhalen en met zes punten op rij bogen ze de achterstand om in een 21-19 voorsprong. Martijn Brilhuis scoorde de 22-20, twee punten later stond het 22-22. Jasper Diefenbach had vervolgens een paar aanvallende pogingen nodig om de 23-23 op het scorebord te krijgen, waarna de laatste punten door Yannick Bak en Sil Meijs voor Dynamo werden gescoord. Dus opnieuw 25-23.

In de derde set maakte Orion een 8-4 achterstand bij 8-8 ongedaan. En in de periode tot aan de big points ontliepen de teams elkaar in de tussenstanden maar weinig. SV Dynamo had wel steeds voordeel (11-9, 14-12, 16-13), maar zag een beslissend verschil bij 16-15 verloren gaan. Via de side out werd tot aan 24-22 steeds de twee punten voorsprong vastgehouden, met als time out momenten voor Orion de 23-21 en 24-22 tussenstand.

Orion kwam via de foutserve na de time out op 24-23, Kaislosalo blokkeerde vervolgens de 24-24 tegen de vloer. Echter sloeg Robin Boekhoudt Dynamo op matchpoints, dat via een uitgeslagen Orion aanval verzilverd werd voor 26-24, 3-0 en 2-0 in wedstrijden.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Rudy Biekart.